Arıklı'dan karşı hamle çağrısı: KKTC'de hava ve deniz üssü kurma vakti geldi

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 18 Temmuz 2024

A
A

Arıklı, Güney Kıbrıs'ın, Yunanistan'ın desteğiyle Larnaka'ya deniz üssü kurmayı planladığını işaret ederek, artık Türkiye’nin de Kıbrıs’ta hava ve deniz üssü kurma zamanının geldiğini kaydetti.

ZgotmplZ MYK

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Savunma Bakanı Vasilis Palmas'ın, Larnaka kentindeki Mari (Tatlısu) bölgesine askeri gemilerin demirleyebileceği bir üs kurma çalışmalarına başlayacakları yönündeki açıklamasını değerlendirdi.

Kıbrıs’ta yarım asrı aşan toplumlararası görüşmelerin, 2017 Temmuz’da Rumların Crans Montana'da masayı devirmesi ile son bulduğunu ve Türk tarafının iki devlet esasına dayanan yeni bir tez geliştirmek zorunda kaldığını dile getiren Arıklı, Güney Kıbrıs’ın bir taraftan müzakerelerin yeniden Crans Montana'da kalınan yerden başlamasını isterken, diğer taraftan da hem silahlanmaya, hem de birçok devletle savunma iş birliği anlaşması yaparak bazılarına topraklarında hava, kara ve deniz üssü verdiğini söyledi.

Larnaka kıyılarında Mari bölgesinde bir deniz üssü kurulmasının Güney Kıbrıs'ın yaptığı en son hamle olduğuna dikkat çeken Erhan Arıklı, Yunanistan'la inşa edilecek deniz üssü için ABD ve AB ile anlaştıklarının açıklandığını ve bu iddianın yalanlanmadığını belirtti.

Arıklı, “Bu noktadan sonra artık KKTC’de, Türkiye ile anlaşılarak hava ve deniz üssü kurma vakti gelmiştir. 20 Temmuz şanlı zaferimizin yıldönümünde bu konunun ele alınması ve sonuçlanması en büyük temennimizdir.” ifadelerine yer verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar