Arıklı'dan Tatar'a Rum malları ve Maraş konusunda 4 öneri

2 Temmuz 2024

A
A

Cumhurbaşkanı Tatar'ın bilgilendirme toplantısına katılan YDP lideri Arıklı, Kuzey'deki Rum malları ve Maraş'taki mülkiyet durumuna ilişkin 4 öneride bulunduklarını açıkladı.

ZgotmplZ

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, İngiltere dönüşü, Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin başkan ve temsilcilerin bilgilendirdi.

Cumhurbaşkanlığı’nda Kıbrıs konusundaki gelişmelerin ele alındığı toplantı bir saat sürdü.

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı ve Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, toplantıya ilgili bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanı BM Genel Sekreter Özel Temsilcisi bayan Holguin ile Londra’da yaptığı görüşme hakkında siyasi partileri bilgilendirmiştir. Görüşmede doğal olarak son zamanlarda Güney Kıbrıs'ın yaptığı uygulama ve tutuklama olayları da değerlendirilmiştir. Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza partimizin görüşleri de aktarılmıştır." diyen Arıklı, 4 madde halinde yaptıkları önerileri şöyle sıraladı:

  1. TMK'ya kaynak yaratarak daha etkinleştirilmesini sağlamalıyız.
  2. Kuzey'deki Rum mallarının Türkleşmesi açısından Şerefiye Vergi Yasası çıkarılmalıdır.
  3. Kuzey'de Rum malı tutan kişilerin, Rum mallarını direk sahibinden satın almasının yolu açılmalıdır.  
  4. Maraş açılımı devam etmeli ve Maraş'ta malı bulunan Rumlara malları iade edilmelidir. Vakıfların gasp edilen malları için uluslararası hukuk yollarına başvurulmalı ve Vakıfların tazmin edilmesi sağlanmalıdır.

Arıklı, YDP olarak bu konuları Bakanlar Kurulu dahil her platformda dile getirmeye devam edeceklerini bildirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar