Arıza giderildi, su basılmaya başlandı

6 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, su dağıtımındaki arızanın giderildiğini su verilmeye başlandığını açıkladı.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, dün gece Geçitköy terfi istasyonundan bölgelere su verilmeye başlandığını açıkladı.

Bakanlıktan gece yarısı civarında yapılan açıklamada, Geçitköy Barajı'ndan Çamlıbel Arıtma Tesisi'ne iletimini sağlayan Geçitköy terfi istasyonu çıkışındaki terfi hattındaki teknik arızanın giderilme çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Sulu test denemeleri için Geçitköy terfi istasyonu pompalarının çalıştırıldığı ve su basılmaya başlandığı kaydedilen açıklamada, “Boşalan boru hattının doldurulma işlemi yapılmakta olup, aksi bir durum yaşanmaz ise tüm sistemin normale döndürülme çalışmaları gece boyu devam edecek ve içme suyu depolarına su ulaştırılmış olacaktır.” denildi.

Geçitköy pompa istasyonunda oluşan arıza nedeniyle 4 Haziran günü 08.00 itibarıyla ada geneline su sağlanamıyordu. Su ihtiyacı, arızanın tamamlandığı döneme kadar yerel içme-kullanma suyu kaynaklarından sağlanıyordu.

GEÇİTKÖY BARAJI HAKKINDA

KKTC Su Temin Projesi kapsamında yapılan Geçitköy Barajı'nda, adaya proje kapsamında ulaşacak suyun, sulamada kullanılacak kısmının (yüzde 50'si-35 milyon m³) depolamasını gerçekleştiriyor. 65 m yüksekliğinde olan baraj kil çekirdek, kaya dolgulu olarak inşa edildi. 30 Mart 2012 tarihinde başlayan inşaat, 7 Mart 2014 tarihinde bitirildi. Akdeniz'den borularla Güzelyalı terfi merkezine gelen su, buradan 3 km boru hattı ile Geçitköy Barajı'na ulaşıyor. Suyun 1,20 m³/sn miktarı içme suyu hatlarına aktarılırken, 1,18 m³/sn kısmı sulamada kullanılması amacıyla barajda depolanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar