Arkadaşını darp etti... Suçunu kabul etmedi

6 Haziran 2024

Güncelleme: 6 Haziran 2024

A
A

Filistin ve KKTC vatandaşı olan şahıs, arabasını almaktan vazgeçen arkadaşına yumruk atarak elmacık kemiğinin kırılmasına neden oldu. Zanlı suçlamaları kabul etmezken, mahkeme zanlıyı teminatla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

ZgotmplZ

Lefkoşa’da, “vahim zarar ve ciddi darp” suçlarından tutuklanan 30 yaşındaki M.A. dün sabah teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis 1 Haziran 2024 tarihinde saat 17.00 sıralarında Lefkoşa'da Ahmet Ruso Caddesinde bulunan bir market önünde yaşanan olayda, zanlının arabasını almaktan vazgeçtiği gerekçesi ile arkadaşı olan M.A.A.’nın yüzüne sağ eli ile yumruk atarak elmacık kemiğinin kırılmasına neden olduğunu belirtti.

Polis, zanlının M.A.A.’yı boynundan ittirerek yere düşürüp ciddi bir şekilde darp ettiğini, kaydederek, M.A.A.’nın Lefkoşa Devlet Hastanesi Acil Servis'te elmacık kemiğinin kırık olduğunun tespit edildiğini söyleyerek, soruşturmanın tamamlandığını kaydetti.

Aranan şahıs ilan edilen zanlının 4 Haziran’da Gazimağusa Polis Müdürlüğüne giderek, teslim olduğunu belirten polis memuru, zanlının ifadesinde suçunu kabul etmediğini söyledi. 

Filistin ve KKTC vatandaşı olan ve benzer bir sabıkası bulunmayan zanlının davaları görülünceye değin mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmasını talep eden polis, zanlının avukatının sorusu üzerine, M.A.A.’nın şikayetini geri çekeceğine dair beyanda bulunduğunu, bu hususta ifadesinin alınacağını söyledi.

Zanlının avukatı ise müvekkilinin saldırıya uğradığını öne sürdü.

Yargıç, zanlının yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 60 bin TL nakit teminat yatırması, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin 500’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar