Ataoğlu'ndan, Alman şirketin ''işgal'' tanımlamasına sert yanıt

21 Ağustos 2024

Güncelleme: 22 Ağustos 2024

A
A

Bakan Fikri Ataoğlu, Almanya merkezli bir tur operatörünün KKTC'yi "Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyi" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

ZgotmplZ

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Almanya merkezli bir tur operatörünün KKTC'yi "Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyi" olarak nitelendirmesine sert tepki gösterdi.

Ataoğlu, Alman şirketin gönderdiği bu e-postayı "skandal" olarak değerlendirdi ve Rumların bu tür manipülasyonlarına karşı tur operatörlerine dikkatli olmaları çağrısında bulundu.

Ataoğlu, "KKTC'nin statüsünü belirlemek Alman tur şirketine kalmamıştır. TUI'nin gönderdiği mailde kullandığı 'işgal altında' ifadesi ayıptır." şeklinde konuştu. Ayrıca, Rum tarafının her yaz KKTC turizmini baltalamak ve ekonomiyi zayıflatmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduğunu belirtti. Ataoğlu, GKRY’nin turistlerin KKTC'ye geçişini engelleme çabalarının, seyahat özgürlüğüne ve Avrupa Birliği'nin serbest dolaşım kurallarına aykırı olduğunu vurguladı.

TUI'NİN ACENTELERE GÖNDERDİĞİ E-POSTA

Almanya merkezli tur operatörü TUI, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) baskıları sonucu acentelere gönderdiği bir e-postada, turistlerin KKTC'ye günübirlik gezilerinin durdurulacağını duyurdu. E-postada, KKTC için "Kıbrıs'ın işgal altındaki kuzeyi" ifadesi kullanıldı ve mevcut rezervasyonların 31 Ağustos'ta sona ereceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da Rum liderliğinin, turizm sektörüne yönelik bu tür düşmanca girişimlerini eleştirdi ve KKTC'ye yönelik turizm engellemelerinin yasa dışı olduğunu vurguladı. Tatar, Rumların tur operatörlerine baskı yaparak turizmi hedef aldığını söyledi.

GKRY’NİN KKTC’YE YÖNELİK EMLAK VE TURİZM HAMLELERİ

GKRY, son dönemde KKTC'den mülk edinen yabancı uyruklu vatandaşlara yönelik "Rum mallarını yağma" suçlamasıyla yasal süreçler başlattı. Son altı ayda, KKTC’den mülk alan veya emlakçılık yapan bazı yabancı uyruklu kişiler GKRY'de gözaltına alındı. Ayrıca, Rum basınında KKTC’deki kiralık evler ve otellerin GKRY turizmini olumsuz etkilediği yönündeki haberlerin ardından, GKRY, KKTC’ye yönelik turizm engellemelerini artırdı ve tur operatörlerine yaptırım tehdidinde bulundu.

Ataoğlu, bu açıklamayı Anadolu Ajansı’na (AA) yaptı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar