Attıkları poşetten 2 silah ve mermi çıkmıştı: İki zanlı teminata bağlandı

Kamalı Haber, 23 Temmuz 2024

A
A

Alayköy'de bir gece kulübü önünde polisi görünce attıkları poşetten iki silah ve mermi çıkan iki zanlı, 50'şer bin TL nakdi teminat şartıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli Polis Karakolu ile Cürümleri Önleme Şubesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği operasyonda 2 adet silah, 25 mermiyle yakalanan R.K. ile İ.Ü., teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis memuru mahkemede olguları aktararak, 14 Temmuz'da Alayköy’de yol kenarında şüpheli bir poşet tespit edildiğini, 15 Temmuz saat 01.00 sıralarında bir aracın yol kenarına bırakılan poşeti aldığını ve bölgedeki bir gece kulübüne gittiğini belirtti.

Zanlıların gece kulübünün park yerinde polis ekiplerini görünce poşeti araçtan attıklarını anlatan polis, ekiplerin poşette 2 adet 99 mm çapında tabanca, 25 adet 7.65 mm mermi bularak, emare aldıklarını ve her iki zanlının olay mahallinde suçüstü tutuklandıklarını açıklayarak, R.K.’nin poşeti yol kenarından aldığını, İ.Ü.’nün gece kulübünün park yerinde polisi görünce poşeti araçtan attığını itiraf ettiğini ve Ü.'nün gönüllü ifadesinde internet üzerinden tanımadığı bir şahsın yönlendirmesiyle silahları yol kenarından aldıklarını ve gece kulübü civarına götürdüklerini söylediğini aktardı.

Polis, silahların herhangi bir olayda kullanılmadıklarının tespit edildiği açıklayarak, İ.Ü.'nün çalışma izninin iptal edildiğini ancak başka bir işe başlaması için 60 gün süresi olduğunu, R.K.'nin ise çalışma izninin sürdüğünü, adreslerinin belli olduğunu, askıda davaları olmadığını ve sabıkasız olduklarını belirterek, teminat talep etti.

Yargıç, zanlıların yurtdışına çıkışının yasaklanarak tüm kimlik ve seyahat belgelerine el konulmasına, 50’şer bin TL nakdi teminat yatırmasına, KKTC vatandaşı 2 kişinin 500'er bin TL'lik kefalet senedi imzalamasına ve haftada bir gün en yakın polis karakolunda ispat-ı vücutta bulunmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar