Avcılara yangın uyarısı!

1 Eylül 2024

Güncelleme: 1 Eylül 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, bugün avlanmaya çıkan binlerce avcıyı yangın riskine karşı uyardı.

ZgotmplZ

2'nci İnce Av bugün başladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, yangın riskine karşı alınması gereken önlemleri hatırlattı.

Bakanlık açıklamasında, Meteoroloji Dairesi’nden alınan bilgilere göre hava sıcaklıklarının düşmesine rağmen ormanlarda yangın riskinin yüksek olduğu belirtildi.

Bakanlık, ormanlara giren ve orman yollarını kullanan kişilerin yangın riskine karşı daha dikkatli olmalarını vurguladı. Özellikle av bölgelerinde otların kuru ve yanmaya müsait olduğu belirtilerek, her ne sebeple olursa olsun arazide ateş yakılmaması gerektiği uyarısında bulunuldu. Sigara içmek, yemek ısıtmak gibi yangına sebep olabilecek faaliyetlerden kaçınılması gerektiği hatırlatıldı.

ORMANLIK ALANLARDA ATEŞ YASAĞI

Yasal düzenlemeler gereği, 31 Ekim’e kadar ormanlık alanlarda ateş yakmanın yasak olduğuna dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların gerekli hassasiyeti göstermeleri istendi. Ateşli piknik alanlarında da ateş yakma yasağının aksi bir bildirim yapılana kadar süreceği duyuruldu.

Bakanlık, özellikle ormanlık alanların yakınındaki yollarda seyir halinde olan araç sürücülerine yangına sebep olabilecek eylemlerden, özellikle sigara izmaritlerinin araçlardan atılmasından kaçınmaları gerektiğini hatırlattı. Açıklamada, orman yangınlarının önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları ve Orman Dairesi memurlarının denetimlerinde uyarılara riayet etmeleri istendi.

Bu tedbirlerin, orman yangınlarının önüne geçmek ve yeni acılar yaşamamak için büyük önem taşıdığı vurgulandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar