Aziz Kaya: Tarım Bakanlığı, boşta bekleyen dozeri Lefke'ye göndermedi

8 Temmuz 2024

Güncelleme: 8 Temmuz 2024

A
A

10 gün önce Lefke çöplüğünde çıkan yangın sonrası yapılan ıslah çalışmalarının ardından bugün yeniden alevler yükseldi. Lefke Belediye başkanı Azizi Kaya, Tarım Bakanlığı’nı suçlayarak boşta bekleyen paletli dozeri göndermediler dedi.

ZgotmplZ

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, 10 gün önce başlayan Lefke çöp depolama alanında bugün yeniden alevlenen yangınla ilgili yazılı bir açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi.

Kaya, çöp depolama alanındaki yangının belediye ve itfaiye ekiplerinin çabalarıyla kontrol altına alındığını ancak yeniden alevlendiğini belirtti. Ekiplerin hemen müdahale ettiğini ve söndürme çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

Kaya ayrıca, çöp depolama alanında yürütülen ıslah çalışmalarının yetersiz kaldığı noktalarda ilgili kurumlardan destek talep ettiklerini, ancak taleplerine cevap alamadıklarını ifade etti.

Özellikle, Tarım Bakanlığı'na ait paletli dozer taleplerinin karşılanmadığını Güzelyurt'ta boşta bekletildiğini ve bu durumun ıslah çalışmalarını aksattığını vurguladı.

Çöp depolama alanının sorunlarının uzun süredir devam ettiğini ve çözüm önerilerinin reddedildiğini dile getiren Kaya, belediye olarak çeşitli proje önerileri sunduklarını ancak bunların ilgili bakanlık tarafından reddedildiğini belirtti. Bu süreçte Güngör Çöp Depolama alanı ile ilgili projenin gerekçe olarak sunulduğunu ve alternatif çözümlerin hayata geçirilmediğini ifade etti.

Son olarak, sürdürülebilir çöp yönetimi için entegre katı atık yönetimi tüzüğünün yürürlüğe girmesi ve atık transfer istasyonunun kurulması gerektiğini vurgulayan Kaya, yerel yönetimlere ayrıştırma ve geri dönüşüm sistemleri kurma teşviklerinin verilmesi gerektiğini belirtti. Bu adımların hayata geçirilmesiyle çöp sorununun daha sürdürülebilir bir hale getirilebileceğini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar