Bakanlık, çocuk dilenciler sorunu için karar aldı

23 Temmuz 2024

Güncelleme: 23 Temmuz 2024

A
A

Sosyal Hizmetler Dairesi; çocuk dilenciler ile ilgili aldıkları ihbarlar alındığını, dilenciliğinin önüne geçilmesi için harekete geçeceklerini açıkladı.

ZgotmplZ
Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi, çocuk dilenciliğinin önüne geçilmesi için gerekli tüm adımların atılacağını açıkladı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Alev Ecevit, son günlerde çocuk dilenciler ile ilgili aldıkları ihbarlar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

ÇOCUK REFAHI VE MÜDAHALE PLANLARI

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin en önemli çalışma alanlarından birinin "Çocuk Refahı" olduğunu ifade eden Ecevit, bu kapsamda çocukların fiziksel, sosyal, zihinsel ve duygusal gelişimini engelleyen durumların çözülmesini hedeflediklerini vurguladı. Ecevit, son dönemlerde 18 yaşından küçük, sokakta çalıştırılan, dilendirilen, sosyal tehlikelere ve kötü alışkanlıklara karşı savunmasız bırakılan çocuklarla ilgili ihbarların arttığını belirtti.

YASAL DÜZENLEMELER VE SUÇ DUYURUSU

Sosyal Hizmetler Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasası kapsamında yer alan Fasıl 352 Çocuklar Yasası'nın 57’nci maddesinde, küçüklerin dilenmesine sebep olma veya izin vermenin suç olduğunun açıkça belirtildiğini kaydeden Ecevit, gelen ihbarları değerlendirerek konunun yakından takip edildiğini ve çocuk dilenciliğinin önüne geçmek için gerekli her türlü adımı atacaklarını ifade etti.

Bu açıklamalar, çocukların korunması ve refahı için Sosyal Hizmetler Dairesi’nin proaktif yaklaşımlarını ve yasal çerçevede attığı adımları ortaya koymaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar