Bakanlık personeline "zeytin ürünleri denetimi" eğitimi

14 Ekim 2024

A
A

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, ilgili personeline zeytin ve ürünleri denetimlerinin nasıl yapılacağına ilişkin eğitim düzenlendi.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, zeytin ve ürünleriyle ilgili denetim yapmaya yetkili personeline "zeytin ve zeytin ürünlerinin resmi kontrolleri” eğitimi verdi.

Bakanlık tarafından Türkiye’den uzmanların katılımıyla ve ziraat mühendisi İzzet Ölmez ile gıda mühendisleri Hatice Yıldıran ve Eylem Gürpınar Turgut tarafından verilen eğitimlerde, “Zeytin ve zeytin ürünleri işletmeleri için hijyen esasları ve gıda güvenilirliği gereklilikleri”, “ön gereksinim programları – iyi hijyen uygulamaları”, “tehlike analizi ve kritik kontrol noktalarına dayalı sistem” konuları ele alındı.

Açılık konuşması yapan Tarım Dairesi Müdürü Ercan Akerzurumlu, zeytin ürünlerinde tağşiş ve taklidin mevcut olduğunu ve bunun bilinçli yapıldığını kaydederek, 2023 yılında yürürlüğe giren Zeytin ve Zeytin Ürünler Yasası’nın ardından çalışmalara başladıklarını, her bir ürünün takipçisi olduklarını vurguladı.

Akerzurumlu, ülkede 600 bin civarı zeytin ağacı, 11 bin dönüm zeytin alanı, 2 bin 200 üretici, 10-15 bin ton arası meyve ve 1500 ton civarı zeytinyağı üretimi olduğunu açıkladı ve ülke ölçeğinde bu rakamların çok önemli olduğuna işaret etti.

Tarım Dairesi Personeli Berna Kamçı Altun'un sürdürdükleri çalışmalarla ilgili sunum yapmasının ardından, eğitime geçildi. 

Uygulamalı eğitim programı kapsamında ise ilerleyen günlerde uzmanların katılımıyla işletme ziyaretleri, kontrolleri, numune alımı ve analiz sonucu değerlendirmesi gibi çalışmalar yürütülecek. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar