Bakü'de, sürücü kursları temsilcileriyle konferans

15 Ekim 2024

Güncelleme: 16 Ekim 2024

A
A

Başkent Bakü'de; Azerbaycan, Türkiye ve KKTC'den sürücülük eğitimi veren okulların yüzü aşkın temsilcisinin katıldığı "Türk Dünyasında Sürücülük Eğitimi Konferansı" düzenlendi.

ZgotmplZ

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, "Türk Dünyasında Sürücülük Eğitimi Konferansı" düzenlendi. Türkiye Cumhuriyeti Sürücü Eğitimi İşverenleri Sendikası (SÜRSEN), İstanbul Türkiye Azerbaycan Dayanışma ve Kültür Derneği (İSTAD) ve Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği konferansa, Azerbaycan, Türkiye ve KKTC’den sürücü eğitimi veren okulların yüzün üzerinde temsilcisi katıldı.

Konferans, Azerbaycan Mimarlık ve İnşaat Üniversitesi'nde gerçekleştirildi ve açılışına TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım, TBMM Türkiye-KKTC Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Orhan Erdem gibi önemli isimler katıldı.

Özer, Türk dünyasının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in liderliğinde önemli mesafeler kat ettiğini vurguladı. Eğitim, kültür, sanat, ekonomi ve ulaştırma alanlarında Türk dünyasının birlikte hareket etmeye başladığını belirten Özer, bu tür girişimlerin değerli olduğunu ve Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) kapsamında KKTC’nin gözlemci üye statüsü aldığını hatırlattı.

SÜRSEN Başkanı Nihat Polat ise sürücü eğitimi kalitesini dünya standartlarına taşımayı amaçladıklarını belirterek, Avrupa'daki deneyimleri öğrendiklerini ve Türk cumhuriyetleriyle işbirliğini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Türk devletleri arasında sürücülük eğitimi alanında işbirliği ve ortak faaliyetlerin planlanacağı konferans, 17 Ekim’e kadar sürecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar