Bayram 3 yıldır onların evine gelmiyor

15 Haziran 2024

Güncelleme: 15 Haziran 2024

A
A

Gül ailesinin acısı, 3.5 yıl önce trafikte yitirdikleri Oğuzhan'ın ölümüne ilişkin davadan çıkan 18 aylık mahkumiyet kararı ile daha da katlandı. Çıkan kararı kabul etmeyen anne Emine Gül, çocuğunun adaleti için her yolu denemeye kararlı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

23 Ekim 2020 tarihinde Girne Karaoğlanoğlu'nda motosikletiyle önünü tıkayan otomobile çarpması sonucu 22 yaşında hayata veda edenn Oğuzhan Gül’ün davası 3.5 yıl sonra 27 Mayıs günü karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen karar duruşmasında, sanık Mehmet Şanverdi, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aile, çıkan karara tepki gösterdi. Kararı bir üst mahkemeye taşımaya hazırlanıyorlar.

MYK Haber, bayram öncesi Oğuzhan Gül’ün annesi Emine Gül ve ablası Tuğçe Gül Kural'la, her gün gittikleri Oğuzhan'ın Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında bir araya geldi.

Çıkan 18 aylık mahkumiyet kararını kabul etmeyen gözyaşı dinmeyen anne Emine Gül, çocuğunun adaleti için her yolu denemeye kararlı. Emine Gül, "Cumhurbaşkanıma, devlet büyüklerime sesleniyorum, adalet değil bu. O mahkemenin önünde ben de öldüm." dedi.

Abla Tuğçe Gül Kural da, "Benim kardeşim toprağın altında yaşarken onun gezmesini istemiyorum." ifadelerini kullandı.

Oğuzhan'ın yakınları "adalet" vurgusu yaparak, "Başlarının canı yanmasın." dedi.

KAZA NASIL OLDU?

Kaza, 23 Ekim 2020 tarihinde, 23.20 sıralarında Karaoğlanoğlu'nda yaşanmıştı.

Yönetimindeki LF 237 plakalı otomobille Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinden batı istikametine doğru seyreden Mehmet Şanverdi, karşıdan gelen araçlara öncelik hakkı tanımadan Heybe Restoran'a ait park yerine dönüşe geçmiş, o sırada JZ 055 plakalı motosikleti ile karşı istikametten gelen Oğuzhan Gül, Şanverdi'nin otomobiline çarpmıştı. Gül, olay yerinde yaşamını yitirmişti.

Oğuzhan Gül, Karaoğlanoğlu Mezarlığı’na defnedilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar