Bedelli askerlik ücretleri iki kattan fazla arttı

20 Ekim 2024

Güncelleme: 20 Ekim 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, dövize endeksli olan bedelli askerlik ücretlerinin 2021’de asgari ücrete endekslendiğini, 4 bin sterlin olan bedelli askerlik ücretinin bugün 9 bin sterline çıktığına dikkat çekerek yeniden hesaplanmasını istedi.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, asgari ücrete endeksli olarak hesaplanan bedelli askerlik ücretlerinin, asgari ücretin artışıyla "uçtuğunu" ve gençler için "ödenemez hale geldiğini" belirtti. Yazılı açıklamasında, altı ay önce bu konuda uyarı yaptıklarını ancak bedelli askerlik ücretlerinin hesaplanma yönteminde herhangi bir değişiklik yapılmadığını vurguladı. Özersay, özellikle akademik çalışmalarını sürdüren gençlerle yurt dışında çalışanların bu artıştan olumsuz etkilendiğini ve bedellerin yüzde 100'den fazla zamlandığını kaydetti.

Özersay, bedelli askerlik ücretlerinin eskiden dövize endeksli olarak hesaplandığını, ancak 2021’de ekonomik mağduriyetin önüne geçmek amacıyla asgari ücrete endekslenmesine karar verildiğini hatırlattı. Ancak, zaman içinde bu yöntemin gençlerin aleyhine bir durum yarattığını belirtti. Özellikle son asgari ücret artışlarıyla birlikte, 2021 yılında 4 bin sterlin olan bedelli askerlik ücretinin bugün 9 bin sterline, 6 bin sterlin olan ücretin ise 13 bin 500 sterline yükseldiğini söyledi.

Özersay, Meclis'te gençlerin ve ailelerinin bu sorunlarına yeterince dikkat edilmediğini vurgulayarak, bedelli askerlik ücretlerinin hesaplanma yönteminde değişiklik yapılması gerektiği çağrısını yineledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar