Biden, başkanlık yarışından çekildi

21 Temmuz 2024

Güncelleme: 22 Temmuz 2024

A
A

Sağlığıyla ilgili tartışmalar sürerken ABD Başkanı Biden, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı. ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek. Trump'ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak açıklanmıştı.

ZgotmplZ

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Biden, "Başkanınız olarak hizmet etmek hayatımın en büyük onuru oldu. Her ne kadar yeniden seçilme niyetim olsa da, geri çekilip görev süremin geri kalanında yalnızca Başkanlık görevlerimi yerine getirmeye odaklanmamın partimin ve ülkemin çıkarına olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Biden, Amerikan halkına yaptığı duyuruda, "son üç buçuk yılda millet olarak büyük ilerleme kaydettik" dedi ve Amerika’nın bugün dünyanın en güçlü ekonomisine sahip olduğunu belirtti. İlaç maliyetlerini düşürmek ve uygun fiyatlı sağlık hizmetlerini rekor sayıda Amerikalıya yaymak için tarihi yatırımlar yaptıklarını vurguladı.

30 yıl aradan sonra ilk silah güvenliği yasasını çıkardıklarını ifade eden Biden, "Büyük Buhran'dan bu yana görülen en kötü ekonomik krizin üstesinden geldik" dedi. Ayrıca demokrasiyi koruduklarını ve muhafaza ettiklerini, dünya çapındaki ittifakları yeniden canlandırdıklarını ve güçlendirdiklerini belirtti.

Biden, detaylı bilgilendirmeyi hafta içinde yapacağını kaydetti ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’e teşekkür etti. Amerikan halkına da teşekkür eden Biden, "Bugün her zaman sahip olduğum şeye inanıyorum: Birlikte yaptığımızda Amerika'nın yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece Amerika Birleşik Devletleri olduğumuzu hatırlamamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Biden, Bet News haber kanalına geçtiğimiz Salı günü verdiği röportajda, ilk kez başkanlık yarışından çekilebileceğini söylemiş ve yarıştan çekilmesini sağlık durumuna bağlamıştı. Biden'ın adaylığı konusundaki tartışmalar, Cumhuriyetçi aday Donald Trump ile çıktığı ilk canlı yayında "etkisiz" olarak değerlendirilen performansı sonrasında artmaya başlamıştı.

Biden, en son Washington’daki Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) 75. Yıl Zirvesi’nde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy için yanlışlıkla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin diyerek büyük bir gaf yapmıştı. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in başkan adaylık ihtimaline dair görüşleri sorulan Biden, Harris’ten ise "Trump" diye bahsetmişti.

Biden NBC’ye verdiği röportajda Trump’a yönelik Cumartesi günü yapılan suikast girişiminden sonra Trump’la özel olarak konuştuğunu belirtirken rakibiyle yaptığı telefon görüşmesini "çok samimi" olarak tanımlamıştı. Trump’ın Cumhuriyetçilerin başkan adayı olduğu resmi olarak Pazartesi günü açıklanmıştı.

ABD seçimleri, 5 Kasım 2024 Salı günü gerçekleştirilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar