Bir iş insanına suikast için ülkeye gelen iki "tetikçi" yakalandı

Kamalı Haber, 15 Ağustos 2024

Güncelleme: 15 Ağustos 2024

A
A

Alkol kontrolüne takılan iki kişinin ülkeye bir iş insanını vurmak için geldikleri tespit edildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de polis tarafından kontrol amaçlı durdurulan araçta "ülkeye bir iş insanını vurmak" için geldiği tespit edilen zanlılar M.Ö. ve V.A. tasarruflarında tabanca ile yakalandı. Zanlılar bugün Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Mahkemeye bilgi veren polisin anlatımına göre, olay dün 20.30 sıralarında Sertaç Sevim Kalebey Sokak üzerinde meydana geldi.

Girne Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi personeli tarafından kontrol maksatlı durdurulan ZUH 478 plakalı araç sürücüsü M.Ö. alkollü araç kullanma suçundan GPM Trafik Devriyeler Şubesi'ne celp edildi. Makul şüphe üzerine araçta yapılan aramada, torpido gözü içerisinde bir adet 9 mm çapında Avusturya yapımı Glock marka tabanca ve 12 adet 9 mm çapında canlı mermi bulundu.

Polis, silah ve mermilerin emare alındığını, M.Ö. ile araçta yolcu olarak bulunan V.A.'nın suçüstü hali gereği tutuklandığını açıkladı.

Polis, V.A.'nın 8 Ağustos, M.Ö.'nün 14 Ağustos’ta ülkeye geldiklerini belirlediklerini belirti. Ancak nereden geldikleri açıklanmadı.

"BİR İŞ İNSANINI VURACAKLARDI..."

Polis, mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında, zanlı V.A.'nın telefonunda yapılan ilk incelemede, “Dayı 20 bin TL gönder, maske falan alacağız, tanınmamak için yapmamız gereken hazırlıklar var.” şeklinde mesaj ile KKTC’de bulunan bir iş insanına ait aracın plaka ve aracın fotosunun bulunduğunu, söz konusu kişiyi vurmalarıyla ilgili yazışma ve foto da tespit edildiğini açıkladı.

KİM BU DAYI?

Polis, zanlı M.Ö.'nün telefonunda ise tespit edilen yazışmada “Takipteyiz, dayı görünce basacağız merak etme.” yazılı mesaj tespit edildiğini belirtti.

Polis soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu, zanlıların bağlantılarının ve cep telefon görüşmelerinin inceleneceğini belirterek, ilk etapta bir gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Mahkeme, zanlının bir gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar