Bir kişiyi darp edip parasını gasp ettiler: İki yabancı uyruklu tutuklu yargılanacak

Kamalı Haber, 10 Haziran 2024

Güncelleme: 10 Haziran 2024

A
A

Kripto para satmak için çağırdıkları bir şahsı döverek, 16 bin dolarını çalan ve Ercan Havalimanı'nda yakalanan iki yabancı uyruklu şahıs, 70 günü aşmayan süre ile cezaevinde yargılanmayı bekleyecek.

ZgotmplZ Kamalı Haber

İnternet üzerinden tanıştıkları şahsı kripto para alışverişi için evlerine çağırıp, ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra parasını çalan ve soygun ve ciddi darp meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlılar D.E. ve A.E., yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi adresindeki bir evde yaşayan iki zanlı, nakit para karşılığı kripto satmak için, İskele’de yaşayan A.O.'yu (E-37, Serbest, Rusya) konu ikametgaha davet ederek, ciddi şekilde darp edip ellerini, ayaklarını ve ağzını koli bandı ile bağlayarak, tasarrufunda bulunan 16 bin Amerikan Doları ve bin Türk Lirası nakit parasını alıp sirkat ettiklerini söyledi.

Polis, soruşturmanın tamamlandığını ve ülkede turist olarak bulunduklarını belirterek, davalarında hazır olması maksadı ile uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Yargıç, zanlıların davasında hazır olması maksadı ile 70 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi. 

NE OLMUŞTU?

Polis mahkemede, kripto alışverişi için zanlıların evine giden A.O.’nun arkadaşlarının ikametgahın dışında beklerken, şüphe duyarak konu apartmandan çıkan zanlıların videosunu çekerek polise teslim ettiklerini, yapılan soruşturmada ve zanlıların gidiş güzergahında incelenen kamera görüntülerinde kıyafetlerini değiştirdiklerini tespit ettiklerini, kıyafetleri bulundukları yerden emare olarak aldıklarını belirtti.

HAVALİMANINDA YAKALANDILAR

Polis, yine incelenen kamera görüntülerinde her iki zanlının taksi ile Ercan Havalimanına gittiklerinin tespit edilerek, Ercan Havalimanına intikal eden bir polis ekibince D.E.'nin bekleme salonunda, A.N.’nin ise Antalya’ya gitmek için uçağa bineceği sırada alınarak tutuklandıklarını belirtti.  

Girne Adli Şubeye getirilen D.E.'nin eşyaları içerisinde bir paket kahverengi sigara bulunduğunu, konu sigaranın ikametgahta bulunan ve emare olarak alınan sigara ile aynı olduğunun belirlendiğini söyleyen polis, zanlıların evinde müştekinin elleri, ayakları ve ağzının bağlanmış olduğu koli bandı ile yine ikametgahın tuvaleti içerisinde bir adet kahverengi sigara tespit edilerek emare olarak alındığını belirtti.

Polis, zanlılara önceki duruşmada verilen 3 gün tutukluluk süresinde 9 ifade alınarak 4 kamera görüntüsü incelendiğini, zanlılara ait olan 2 adet telefonun emare olarak alındığını, data incelemesinin devam ettiğini söyledi.

İncelenen kamera görüntüleri doğrultusunda, olayın gerçekleştiği adres içerisine olay saatinden önce her iki zanlının da giriş yaptıklarının, bir süre söz konusu adreste kalan zanlılardan D.E.'nin dışarıya çıkıp, A.N.'nin evde kalıp beklediğinin, daha sonra D.E.’nin, müşteki ile birlikte konu adrese geri döndüğünün belirlendiğini aktaran polis, bir süre sonra iki zanlının birlikte dışarıya çıkıp kapıyı kapattıktan sonra müştekiyi olay yerinde bıraktıklarının tespit edildiğini açıkladı. 

Polis ayrıca, emare olarak alınan kıyafetlerin, şapkaların ve 2 adet siyah çantanın zanlıların olayın gerçekleşmiş olduğu saatte konu adresten ayrılırken giymiş oldukları kıyafetler, şapkalar ve taşıdıkları çantalar olduğunu da tespit ettiklerini söyledi.


 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar