Bir şahsı vurmaya gelip araca ateş etti... 5 yıla mahkum olunca, "Gördünüz mü vicdan işe yaramıyor” dedi

Kamalı Haber, 23 Eylül 2024

A
A

Ülkeye bir şahsı vurmak üzere gelip, pişman olarak sadece bir araca ateş açan sanık, kaçtığı uçak operasyonla geri döndürülerek yakalandı. 5 yıl hapse mahkum edilen sanık, cezaevine götürülürken "Gördünüz mü vicdan işe yaramıyor” dedi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da park halindeki araca iki el ateş açtıktan sonra kaçmaya çalışırken Ercan Havalimanı’nda düzenlenen operasyonla tutuklanan Abdulkadir Yavuz hakkındaki dava karara bağlandı.

Sanık işlediği “kanunsuz ateşli silah ve patlayıcı madde taşıma tasarrufu”, “meskun mahalde ateş açma”, “kasti hasar”, “meskun mahalde ateş etme” suçlardan 5 yıl hapse mahkum edildi.

Füsun Cemaller’in başkanlığında, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Tutku Candaş’dan oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin verdiği kararı Yargıç Barkın okudu.

Yargıç, sanığın 27 Aralık 2023 tarihinde saat 06.51 sıralarında Lefkoşa'da Akın Başak sokakta park yerinde bulunan NZ 417 plakalı aracın sağ arka kapı kısmına ateşli silah ile iki el ateş ettiğini, saat 08.00'de olayın polise rapor edildiğini, yapılan incelemede olay mahallinde iki adet boş kovan ve iki adet deforme olmuş çekirdek bulunarak emare alındığını kaydetti.

Olay yerinde yapılan geniş çaplı araştırma ve soruşturma neticesinde sanığın tespit edildiğini, olayda kullandığı kiralık aracın da Lefkoşa’da terminal içerisinde terk edilmiş vaziyette bulunduğunu söyleyen yargıç, aracın içeresinde yapılan araştırmada H26286 seri numaralı HS-9 marka 9 mm tabanca ve 32 adet canlı 9 mm mermi bulunarak emare olarak alındığını belirtti.

KALKAN UÇAK GERİ DÖNDÜRÜLDÜ

Yargıç, sanığın taksi ile Ercan Havaalanı’na gittiği, isminin Abdulkadir Yavuz olduğu, THY'nin TK961 sefer sayılı uçuşu ile KKTC'den ayrıldığı tespit edilerek, uçağın aprona tekrar inişi sağlanıp tutuklandığını söyledi.

ŞAHSI VURMAYIP ARACA ATEŞ ETTİ

Sanığın 200 bin TL karşılığında Türkiye’den bir şahsı vurmak için geldiğini, pişman olup sadece araca ateş ettiğini ifade eden yargıç, ülkede suçların ve güvenlik sorununun arttığına vurgu yaparak, yaygınlaşan bu suçlara karşı halkın endişe içerisinde olduğunu belirtti.

Yargıç, bir kimsenin ülkemize suç işlemeye gelmesi ve kolayca silahla mermi temin etmesinin kabul edilemez olduğunu kaydederek, bu tür suçları işleyenlere ciddi cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Sanığın davalarını kabul etmesini, müştekiye değil araca ateş etmesini de lehinde değerlendirdiklerini ifade ederek, mahkum olduğu davalardan 5 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Kararın ardından cezaevine götürülen sanık, “Gördünüz mü vicdan işe yaramıyor” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar