BM Genel Sekreteri sözcüsünden üçlü görüşme konusunda açıklama

11 Ağustos 2024

A
A

BM Genel Sekreteri sözcüsünün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis'in üçlü görüşme daveti iddiasıyla ilgili prosedürün yalnızca istişare aşamasında kaldığını söyledi.

ZgotmplZ MYK

Rum basınında bugün yer alan bir haberde “Omega” televizyon kanalına konuşan ve haberde ismi belirtilmeyen BM Genel Sekreteri sözcüsünün, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis tarafından açıklanan Kıbrıs sorunuyla alakalı üçlü görüşmeyle ilgili prosedürün yalnızca istişare aşamasında kaldığını söylediği belirtildi.

Alithia gazetesi “Omega’ya” dayanarak günler geçtikçe ve Rum hükümetinin Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın tavrının değişmesi yönündeki iyimserliğine rağmen, 13 Ağustos’ta New York’ta üçlü bir görüşme yapılmasına dair ihtimalin uzaklaştığına işaret etti.

Gazete “Omega’nın” Guterres’in sözcüsüyle iletişim kurduğunu ve bu iletişimden, üçlü görüşmeyle ilgili prosedürün yalnızca istişare aşamasında kaldığının anlaşıldığını yineledi.

Gazete buna paralel olarak “Omega’ya konuşan BM’den kaynakların” üçlü görüşmenin gerçekleşmemesinin Genel Sekreterin çabasının başarısız olduğu anlamına gelmediği imasında bulunduklarını da belirtti.

Gazeteye göre “BM kaynakları” görüşmelerin ileri bir tarihte gerçekleşebileceğini belirtirken, bu ifadenin muhtemelen Eylül ayında New York’ta BM Genel Kuruluna gönderme yaptığı kaydedildi.

Fileleftheros gazetesinde yer alan Mihalis İgnatiu imzalı bir yazıda ise, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’in Atina’yla iş birliği içinde BM Genel Sekreteri Guterres’i üçlü bir görüşme yapılması konusunda ikna ettiği savunuldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar