Bolat ile Işıkhan'ın Kıbrıs programı belli oldu

27 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat bir günlüğüne, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise iki günlüğüne Kıbrıs'a geliyor. İki bakanın da yoğun temaslarda bulunacağı açıklandı.

ZgotmplZ

Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yarın sabah Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) gelecek.

Her iki bakanın da farklı programlar kapsamında çeşitli görüşme ve ziyaretlerde bulunacakları belirtildi.

BOLAT’IN GÜNÜBİRLİK ZİYARETİ

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, günübirlik ziyaret kapsamında çeşitli temaslarda bulunacak. Bolat ve beraberindeki heyet, Gazimağusa Limanı’nda mobil x-ray cihazının açılış törenine katılacak, Gazimağusa ve Girne limanları ile gümrüklerini ziyaret edecek ve Kapalı Maraş’ta incelemelerde bulunacak. Ayrıca, Girne İlim Üniversitesi’ni ziyaret edecek olan Bolat, Meclis Başkanı Zorlu Töre ile görüşecek ve Ekonomik Örgütler Platformu’yla toplantıya katılacak. Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği’ni ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde KKTC’den ayrılacak.

IŞIKHAN’IN İKİ GÜNLÜK TEMASLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ise, iki gün sürecek ziyareti çerçevesinde çeşitli görüşmelerde bulunacak.

Işıkhan, yarın Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu’nu ziyaret edecek. Ayrıca, Dr. Fazıl Küçük Anıtı ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş Anıtı’nı ziyaret edecek ve ÇASGEM Eğitimi ve Sertifika Töreni’ne katılacak.

Işıkhan ve heyeti, cumartesi günü KKTC heyeti ile birlikte Kapalı Maraş’ı ziyaret edecek.

Bu ziyaretler, Türkiye ve KKTC arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliğinin artırılması amacıyla gerçekleştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar