"Bu ülkede yollar gibi yasalar da karanlık..."

11 Haziran 2024

Güncelleme: 12 Haziran 2024

A
A

Yaşamı daha güvenli olduğu düşüncesiyle bu ülkeye getirmişti kardeşini Zafer Ağca. Ancak Barış, alkollü bir sürücünün kurbanı oldu. MYK Haber, acılı abi ile konuştu, adalet haykırışına kulak verdi.

ZgotmplZ

25 Mart günü Girne-Güzelyurt Anayolu’nda karşı şeride geçen alkollü bir sürücünün kurbanı oldu Barış Ağca. Barış’ın yolcu koltuğunda oturduğu otomobili kullanan 18 yaşındaki Zeynep Kartal ise ağır yaralandı.

Henüz 19 yaşındaydı Barış Ağca. 1 Nisan doğum günüydü.

1.5 gün önce Girne’nin merkezinde makas atan bir aracın çarptığı ve yaşamdan kopardığı Cihan Yüksel ve Büşra Yavuz ile okul arkadaşıydı. Girne Üniversitesi’nde Tıbbi Görüntüleme Teknikleri bölümünde eğitimine başlamış, ancak bir süre sonra iş hayatına atılmaya karar vermişti.

11 torunun ve 5 kardeşin en küçüğü olan Barış’ı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yaşayan abisi Zafer Ağca, yaşamın daha güvenli olduğu düşüncesiyle memleketleri Adana’dan bu ülkeye getirmişti.

İftarda konuşmuştu son olarak kardeşiyle Zafer Ağca. Gece yarısı 02.30 sıralarında gerçekleşen üzücü olaydan yaklaşık bir saat sonra haberdar edildi. Şaşkındı… Acı olayla yüzleşmesi uzun sürmedi. En zoru ise annesine haber vermekti.

Ülkedeki tek patalog yurt dışında olduğu için cenazesi 3 gün morgda bekletildi Barış’ın. Abi Ağca elçiliğe kadar çıktı, sonuç alamadı.

Olayın hemen ardından alkollü sürücünün yakınları bir aracı vasıtasıyla Zafer Ağca ile görüşmek istedi. Abi Ağca, “Kardeşimin bir damla kanını dahi ödeyemezler.” diyerek, talebi reddetti.

Yasa yapıcıların artık harekete geçmesini istiyor Zafer Ağca. Yasalarda yapılacak değişikliklerin kendi davalarında bir değişime yol açmayacağının farkında. Ancak bu saatten sonra cinayet gibi kazalara bu kadar az ceza verilmemesi gerektiğini vurguluyor. “Bu ülkede yollar gibi yasalar da karanlık.” eleştirisi getiren Ağca, kimsenin canının daha fazla yanmasını istemiyor.

Kamuoyunun iki cümle okuduğu ölümlü kaza haberlerinin ardından aslında büyük yıkımlar olduğuna dikkat çekiyor Zafer Ağca. Acısı gibi özlemi de giderek katlanıyor. “Canı gitti, ruhu bizimler. O her zaman bizi görüyor.” diyerek kardeşine olan hislerini dile getiriyor.

MYK Haber'in acılı ailelerin sesi olmak için çıktığı, 8 ayrı videodan oluşan “Kıbrıs’ta adalet arayışı” dosyası Barış Ağca’nın hikayesi ile devam ediyor.

"KIBRIS'TA ADALET ARAYIŞI" DOSYASINDAKİ TÜM BÖLÜMLERİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar