Büşra'nın "dayısı" oldu, teşhisini o yaptı... Yrd. Doç. Dr. Akdağ, zor günleri anlattı...

4 Haziran 2024

Güncelleme: 5 Haziran 2024

A
A

Yrd. Doç. Dr. Akdağ, ülkedeki tek patoloji uzmanın yurt dışında olması sebebiyle Cihan Yüksel’in otopsisi için emekli bir patoloji uzmanına nasıl ulaştıklarını ve Büşra Yavuz’un "dayısı" olarak teşhisini nasıl yaptığını anlattı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Girne’de, Ramazan ayında iki üniversite öğrencisinin yaşamını yitirdiği ve birinin de yaralandığı trafikteki acı olay geride pek çok hikayeyi de barındırıyor.

Yakındoğu Üniversitesi (YDÜ) Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şahin Akdağ, iftar sonrası gelen bir telefonla bir anda tüm sürecin içinde buldu kendisini…

Mardin Kızıltepe doğumlu olan Akdağ, yaşamını yitiren öğrencilerden Cihan Yüksel ile aynı ilçeden.

En başından itibaren kurumuyla birlikte elini taşın altına sokan ve hiç tanımadığı ailelerin yanında olan Şahin Akdağ, olaydan nasıl haberdar olduklarını ve sonrasında yaşananları paylaştı.

MYK Haber’in “Kıbrıs’ta Adalet Arayışı” dosyası kapsamında görüştüğü Akdağ, ülkedeki tek patoloji uzmanın yurt dışında olması sebebiyle Cihan Yüksel’in otopsisi için emekli bir patoloji uzmanına nasıl ulaştıklarını ve Büşra Yavuz’un dayısı olarak teşhisini nasıl yaptığını anlattı: Ben de ağladım polis de ağladı, beraber bu acıyı hissettik...

Yrd. Doç. Dr. Akdağ, “Zor bir süreçti. Hiç tanımadığın bir aile için gözyaşı döküyorsun. Aileyi teselli etmeye çalışırken kendin ağlıyorsun. Acı paylaşmak diyorlar ya, öyle bir paylaşım görmedim bugüne kadar…” dedi.

23 Mart günü Girne’de Bedrettin Demirel Caddesi üzerinde kaldırımda yürüyen Girne Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri Cihan Yüksel, Büşra Yavuz ve Begüm Döşkaya'ya, makas atarak yolda ilerleyen bir otomobil çarpmış, Yüksel olay yerinde, Yavuz ise 1 Nisan günü tedavi gördüğü Yakındoğu Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Döşkaya ise kazayı yaralı olarak atlamıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar