"Bütün çabamız, daha müreffeh bir ortamda yaşamanız için"

7 Eylül 2024

Güncelleme: 7 Eylül 2024

A
A

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Derdimiz, sizlerin sorunlarını çözmek, daha müreffeh, daha iyi bir ortamda yaşamanızı sağlamak. Buna bir nebze katkımız varsa ne mutlu bize." dedi.

ZgotmplZ

Başbakanlık, Gazimağusa Maraş MAGEM’de Türkiye Cumhuriyeti (TC) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın da katılımıyla "Maraş Buluşması" adı altında kahvaltı etkinliği düzenledi.

Etkinliğe Başbakan Ünal Üstel ile TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın yanı sıra, Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, bakanlar, milletvekilleri, bürokratlar, Cevdet Yılmaz’ın beraberindeki heyet ve vatandaşlar katıldı.

"BÜTÜN ÇABAMIZ, DAHA İYİ ORTAMDA YAŞAMANIZ İÇİN"

TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz etkinlikte yaptığı konuşmada, "Derdimiz millete hizmet etmek, sizlerin sorunlarını çözmek, daha müreffeh daha iyi bir ortamda yaşamanızı sağlamak. Buna bir nebze katkımız varsa ne mutlu bize, bütün çabamız bu." dedi.   

Cevdet Yılmaz, dün bu kapsamda Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın başkanlığında elektrik konusunu masaya yatırdıkları toplantıya değinerek, "Biz de tek tek üzerinden geçtik, değerlendirdik. Belli adımları atmaya başlamış durumdayız diğerlerini de belli takvim içinde atacağız." dedi.

ENERJİDE KÖKLÜ ÇÖZÜM KABLO İLE"

"Enerji konusunda çok güzel bir çalışma yürüttüğümüzü söyleyebilirim" diyen Yılmaz, kısa vadede tedbirler aldıklarını, köklü çözümün uzun vadede kabloyla gerçekleşeceğini, bu konuda çalışmaları belli bir noktaya getirdiklerini kaydetti.

Yılmaz, “Geçmişte nasıl denizin altından suyu getirdiysek, İnşallah elektriği de getireceğiz. Anavatanla KKTC böylece çok daha güçlü bağlarla birbirine bağlanmış olacak.” dedi.

İMZALANAN İKİ PROTOKOL

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz dün imzalanan, Girne Askeri Hastane’den KKTC vatandaşlarının yararlanmasına ilişkin protokole de değinerek, Askeri Hastane’nin el verdiği kapasitede KKTC vatandaşlarına da hizmet edeceğini söyledi.

KKTC’deki şehit yakını ve gazilerin Türkiye’deki şehit yakını ve gazilerin yararlandığı sosyal haklardan yararlanması konusunda da Yılmaz, "Şehitlerimiz, gazilerimiz omuz omuza mücadele ettiler. Hiçbir şekilde onları birbirinden ayıramayız. Mücahitler ve Mehmetçik birlikte bu vatan için bu topraklar için bu millet için en değerli varlıklardır, canlarını feda ettiler. Bizim de onların emanetine sahip çıkmamız gerekiyor." dedi.

"Büyük bir mali, iktisadi iş birliği programımız var" diyen Yılmaz, bu çerçevede KKTC’nin ekonomik gelişmesine, sosyal kalkınmasına destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

"GERÇEKLERE UYGUN ÇÖZÜM İSTİYORUZ"

KKTC’nin 50 yıldır huzur ve güven içinde yaşadığını, 50 yılın bir devlet oluşumu sağladığını ve 40 yıldır KKTC Devleti gerçeği bulunduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bu gerçekleri görmeden burada bir çözüm olmaz. Bu gerçeklere gözünü kapatanlar, geçmişte denenmiş çözüm alınmamış yöntemleri tekrar tekrar gündeme getirenler bir sonuç üretemeyeceklerdir. Dolayısıyla biz bu gerçeklerden hareketle çözüm istiyoruz; ama bu gerçeklere dayalı, bu gerçekler üzerinden, eşitliğe, adalete, hakkaniyete uygun, gerçeklere uygun çözüm istiyoruz..." dedi.

MARAŞ’A SAĞLIK MERKEZİ

Gazimağusa bölgesindeki altyapı çalışmalarına değinen Yılmaz, bin metrekare büyüklüğünde tam donanımlı yeni sağlık merkezi inşaatı için Türkiye olarak 55 milyon TL kaynak tesis ettiklerini, ihale sürecinin tamamlandığını, temel atma töreninin bu ayın içinde gerçekleştirileceğini ve 8 ayda tamamlanmasını öngördüklerini ifade etti.

"ŞAMPİYON MELEKLER'İN ADLİ SÜRECİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR"

Yılmaz, Şampiyon Melekler’i de rahmetle anarak, adli sürecin devam ettiğini, adaletle ilgili çalışmanın titizlikle yürütüldüğünü, Şampiyon Melekler ve tüm davalarda adaletin en doğru kararı vereceğine inandığını söyledi.

Yılmaz, "Kaderimiz bir, geçmişimiz bir, geleceğimiz bir. Dolayısıyla gönül birliği, fikir birliği, emek birliği içinde hep birlikte geleceği inşa edeceğiz, Türkiye Yüzyılı aynı zamanda Kıbrıs Türkü’nün de yüzyılıdır. Çok daha güçlü bir geleceğe hep birlikte yürüyeceğiz." dedi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar