Cahitoğlu, Buse Savaşkan'ı kutladı

3 Temmuz 2024

Güncelleme: 3 Temmuz 2024

A
A

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota alan Milli atlet Buse Savaşkan için kutlama mesajı yayınladı.  

ZgotmplZ

KKTC Atletizm Federasyonu’nun elit atleti Buse Savaşkan, 2024 Paris Olimpiyatları’na katılım hakkı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

Buse, 30 Haziran 2024 tarihinde güncellenen dünya sıralamasında 28. sıraya yerleşerek, yüksek atlama branşında yarışacak 32 atlet arasında yer aldı.

Buse Savaşkan, olimpiyatlara katılım sürecinde yoğun bir sezon geçirdi.

Atletler, 1 Temmuz 2023 - 30 Haziran 2024 tarihleri arasında düzenlenen yarışmalarda olimpiyat kotalarını elde etmeye çalıştı.

Bu süreçte Buse, birçok müsabakada performans sergileyerek, son olarak İzmir’de 27-28 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda yarıştı. Sakatlık yaşadığı bu yarışmada 1.81 metrelik derecesi ile Türkiye şampiyonu oldu ve olimpiyat hedefine ulaşarak kota aldı.

PARİS 2024 OLİMPİYATLARI

33. Olimpiyat Oyunları, 26 Temmuz - 11 Ağustos 2024 tarihleri arasında Paris’te düzenlenecek. Buse Savaşkan, bu prestijli organizasyonda KKTC'yi temsil edecek.

CAHİTOĞLU, BUSE’Yİ KUTLADI

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Cahitoğlu, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na kota alan Milli atlet Buse Savaşkan için kutlama mesajı yayınladı.  

 Cahitoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi;

''Ülke olarak en büyük gurur günlerimizden birini yaşıyoruz. Sporcumuz Buse Savaşkan, kadınlar yüksek atlama branşında 32 kişilik Olimpiyat listesinde 28'nci sıradan 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’na katılma hakkı kazanarak ülkemizi sevince boğmuştur. Ülkemize bu sevinci ve gururu yaşattığı için sporcumuz Buse Savaşkan'a, ailesine, antrenörlerine, KKTC Atletizm Federasyonu ve Türkiye Atletizm Federasyonu’na, teşekkür ederim. Sporcumuzun yolu açık, şansı bol olsun!...''

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar