Çalışmadıkları halde vardiya tahsisatı aldılar

Kamalı Haber, 8 Ekim 2024

A
A

Orman Dairesi'nde, vardiya yapmadıkları halde tahsisat almak için belgelere isimlerini ekleyen iki çalışan ile bunlara imza attığı iddia edilen dönemin müdürü mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ZgotmplZ

Orman Dairesinde meydana gelen ”Resmi Evrak Sahteleme, Tedavüle Sürme, Sahtekarlıkla Para Temini ve Görevi Kötüye Kullanma" suçlarından tutuklanan eski müdür S.G., A.B. ve İ.K. teminat talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, Polis Genel Müdürlüğü kanalı ile alınan yazıda; Maliye, Teftiş ve İnceleme Kurulu Başkanlığı'nın Orman Dairesi'nde yapmış olduğu denetimlerde, vardiya çalışmayan personelin vardiya tahsisatı aldıklarına dair tespitleri bulunduğu ve bununla ilgili soruşturma başlatılmasının istendiğinin öğrenilmesi üzerine bir araştırma başlatıldığını söyledi. 

Polis, başlatılan soruşturmada Orman Dairesi Müdürlüğü'nde muhasebe memuru olarak görev yapmakta olan İ.K. ve A.B.'nin EBYS (Elektronik Bilgi Yönetim Sistemi) sistemi üzerinden göndermiş oldukları kendi isimleri bulunmayan E-imzalı vardiya tahsisatı beyannamelerini sahteleyip, vardiya çalışmadıkları halde çalışır gibi göstererek, belgelere kendi isimlerini ekleyip Maliye Dairesi'ne verdiklerini anlattı.

Buna göre, 2024 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarında İ.K. toplamda 23 bin 254 TL 89 kuruş, A.B.'nin ise toplamda 19 bin 737 TL 33 kuruş parayı sahtekarlıkla temin ettiği belirtildi.

Zanlıların hazırladığı sahte belgelere E-imza ve ıslak imzaları ilgili dönemde Orman Dairesi Müdürü olan S.G.'nin atıp görevini kötüye kullanarak zanlıların haksız kazanç almasını sağladığını belirten polis, S.G.’nin "1'inci derece mühendis" statüsünde olup 12 Ağustos 2022 - 20 Mart 2024 tarihleri arasında Orman Dairesi Müdürlüğü görevi yaptığını söyledi. 

Polis, A.B.’nin yarı kalifiye işçi statüsünde olup 4 Nisan 2019 tarihinde Orman Dairesi'nde göreve başladığını, daha sonra mesai olarak muhasebe bölümünde görevlendirildiğini, İ.K.’nin ise 4'üncü derece kitabet yardımcısı statüsünde olup 2 Ocak 2020 tarihinden itibaren Orman Dairesi muhasebe bölümünde mesai çalıştığını belirtti. 

Zanlıların Maliye, Teftiş ve İnceleme Kurulu'nun hazırlamış olduğu ara rapora istinaden mahkemenin huzuruna çıkartıldıklarını, Kurul'un geriye dönük araştırmalarının halen devam ettiğini belirten polis, zanlılardan el yazı ve imza örneği aldıklarını, araştırmaların süreceğini kaydetti.

Polis memuru, soruşturmanın zanlıların etki edebileceği kısmının tamamlandığını belirterek, teminat talep etti.

Mahkeme, zanlıların yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 50’er bin TL nakit teminat yatırması, her biri için ikişer kefilin 700’er bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunmaları şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar