Çalıştığı evi soyan temizlikçi cezaevine yollandı

Kamalı Haber, 14 Ekim 2024

A
A

Temizlik yaptığı evden yaklaşık 1 milyon TL değerinde ziynet eşyası çaldığı iddiasıyla tutuklanan zanlı, iddiaları önce reddetti, sonra bir kısmını aldığını itiraf etti. Başka bir evden de para çaldığı bildirilen zanlı, tutuklu yargılanacak.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Gönyeli’de meydana gelen "ikametgahtan sirkat" suçundan tutuklanan Türkmenistan uyruklu J.B. teminat talebiyle yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Polis mahkemede, 14 Haziran - 5 Ekim tarihleri arasında Gönyeli’de C.N.P.'ye ait evdeki bir odada kilitli dolap içindeki kutuda muhafaza ettiği toplam değerleri 424 bin TL olan 80 adet çeyrek altın, 91 bin 200 TL değerinde 30 adet gram altın, 106 bin TL değerinde 10 adet yarım altın, 16 bin TL değerinde 20 adet işlemeli altın, 85 bin TL değeri 4 adet tam altın, 50 bin TL değerinde altın künye, değeri 70 bin TL olan pırlanta yüzük, değeri 120 bin TL olan pırlanta kolye ve 70 bin TL değerinde 18 adet düz altın zincir ziynet eşyasının kimliği meçhul şahıslar tarafından sirkat edildiğini söyledi. 

Polis, olayın 5 Ekim'de rapor edildiğini ve müştekinin ifadesine göre eve sadece zanlı J.B.'nin temizlik için girdiğini, zanlının olay tarihinde müştekinin evinde çalıştığını, ağustos ayında ülkeden çıkış yaptığını, müştekiye geri gelince çalışmaya devam edeceğini, ancak eylül ayında ülkeye dönmesine rağmen müştekiyle temasa geçmediğini vurguladı.

Meselede şüpheli olarak tespit edilen zanlının derdest emri gereği tutuklandığını belirten polis, ifadesinde hiçbir kuyumcuya gitmediğini, altınları görmediğini beyan eden zanlının mahkemeye çıkarılarak, 3 gün ek süre alındığını söyledi.

Polis, bu süre zarfında bir çok kuyumcunun ifadesinin temin edildiğini, 7 Ekim'deki tahkikat neticesinde zanlının 26 Temmuz 2024 tarihinde Yenikent’te faaliyet gösteren bir kuyumcuya giderek şikayetçiye ait olup sirkat edilen künyeyi kendisinin olduğunu beyan edip, hurdaya vererek akabinde karşılığında 13 bin TL temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi. 

Bu tespit üzerine verdiği gönüllü ifadede, paraya ihtiyacı olduğu için sayısını hatırlamadığı kadar çeyrek ve yarım altınlarla şikayetçiye ait künyeyi alarak ismini hatırlamadığı bir kuyumcuda bozdurduğunu ve parayı döviz yaparak memleketine gitmek için bilet kestiğini itiraf ettiğini kaydeden polis, 8 Ekim'de yapılan tahkikatta ise zanlının iki farklı tarihte bir kuyumcuda altın kolye ve küpe bozdurarak toplamda 18 bin TL para temin ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Polis, aynı tarihte alınan ifadeler neticesinde zanlının yine temizliğe gitmiş olduğu F.A.’ya ait evin masasındaki zarf içerisinden 600 sterlini sirkat ettiğinin bildirildiğini, bununla ilgili de soruşturma yapıldığını aktardı.

Zanlının ifadesinde altınların bir kısmını aldığını, ancak aldıklarının sayısını hatırlamadığını söylediğini belirten polis, zanlının çalışma izninin 5 Ekim tarihinde iptal edildiğini, ülkede kalıcı bağı bulunmadığını belirterek, tutuklu yargılanmasını talep etti. 

Mahkeme, zanlının 2 ayı aşmayacak süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi. 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar