Çalıştığı şirketten para çalan müdür 4 gün daha tutuklu

Kamalı Haber, 26 Temmuz 2024

A
A

Üretim müdürü olduğu şirketin yaptığı işlerin ücretini, evraklarda değişiklik yaparak sirkat eden zanlı, 3'üncü kez mahkemeye çıkarıldı. Zanlının, soruşturma maksatlı dört gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verildi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Lefkoşa’da meydana gelen “Müstahdem Tarafından Sirkat, Evrak Sahteleme, Sahtelenmiş Evrağı Tedavüle Sürme” meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı S.C., yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran polis, zanlının 2023-2024 tarihleri arasında Haspolat’ta faaliyet gösteren MZA Trading LTD’de Üretim Müdürü olarak çalıştığı dönemde, şirket adına alınan siparişlerdeki malzeme ve montaj ücretlerini şirkete yatırmayıp, ilgili makbuz ve evrakların üzerinde değişiklikler yapıp, evrakları sahteleyip, şirket muhasebesine vererek, 24 bin 140,66 TL, 600,62 euro ve 5 bin 850 sterlin parayı sirkat ettiğinin tespit edildiğini söyledi.

Soruşturmada söz konusu faturalar, makbuzlar ve fişlerin emare alındığını ve incelemesinin sürdüğünü aktaran polis, zanlıya verilen 6 gün tutukluluk süresi içerisinde çalıştığı iş yeri adına fatura edilen bir adet matkabın zanlının avukatı tarafından kendisine teslim edildiğini belirtti.

Polis, zanlının 2 adet cep telefonuyla, iş yerinin vermiş olduğu bilgisayarının inceleneceğini açıklayarak, 4 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Süreye itiraz etmeyen zanlının avukatı müvekkilinin doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.  

Yargıç, zanlının soruşturma maksatlı 4 gün daha poliste tutuklu kalmasına ve doktor kontrolünden geçirilmesine emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar