Cezaevlerindeki tutuklu sayısı bine yaklaşıyor

28 Haziran 2024

Güncelleme: 28 Haziran 2024

A
A

Bakan Oğuz, eski ve yeni cezaevindeki toplam tutuklu sayısının 964 kişiye ulaştığını açıkladı. Oğuz, kaçak duruma düşen kişilerin ise hızlı biçimde deport edildiğini belirtti.

ZgotmplZ

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, şu anda eski ve yeni cezaevindeki toplam tutuklu sayısının 964 kişi olduğunu açıkladı.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, ülkede suç işleyen kişilerin cezasını çekmesi gerektiğini vurgulayarak, “Eğer KKTC, suç işlenen ve cezasının verilmediği bir ülke olursa, o zaman herkes buraya gelip bir şekilde suç işleyecektir" dedi. 

Oğuz, Kıbrıs Genç TV'de yayımlanan Eko-Politik programına konuk olarak cezaevi doluluk oranları ve mültecilerin yargılanma süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu. Oğuz, "Mağdurun da suçlunun da hakkını korumakla yükümlüyüz" diyerek, ülkede suç işleyen kişilerin cezasını çekmesi gerektiğini vurguladı. Suçluların, cezaevinde kalmanın maliyeti nedeniyle burada fazla tutulmayacaklarını düşünerek hareket edebileceğini, ancak devlet ve yasaların insan hakları çerçevesinde hem mağdurun hem de suçlunun hakkını korumak zorunda olduğunu belirtti.

2022 yılında 725 kişilik yapılan yeni cezaevi, 625 kişilik, kadın, çocuk ve erkek diye ayrı bölümlerden oluşan ana bina yapıldı. 100 kişilik de açık cezaevi binası yapıldı. Fakat açık cezaevinin yasası bulunmadığı için kullanılamıyor.

ŞARTLI TAHLİYE BAZI SUÇLAR İÇİN GEÇERLİ

Şartlı Tahliye Kurulu’nun işleyişine ilişkin bilgiler veren Oğuz, cinayet, cinsel taciz ve istismar gibi hassasiyet gerektiren suçlarda şartlı tahliyenin mümkün olmadığını, basit suçlarda ise tutukluların cezaevindeki davranışlarına göre Şartlı Tahliye Kurulu’nun kararıyla serbest bırakılabileceğini ifade etti.

KAÇAK DURUMA DÜŞENLER İÇİN YER SORUNU GİDERİLDİ

Oğuz, ülkede yasal süre dışında kalan kişilerin başka suçlara karışmamaları durumunda kısa süre içinde ülkelerine gönderildiklerini ve hukuki boşluk bırakmamaya özen gösterdiklerini belirtti.

Deport edilecek kişiler için polisin gözetiminde bir yer bulunduğunu söyleyen Oğuz, suçluların maliyetinin değil adaletin sağlanıp sağlanmadığının ve mahkemelerin verdiği cezaların uygulanıp uygulanmadığının önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak, Oğuz şu anki eski ve yeni cezaevindeki toplam tutuklu sayısının 964 kişi olduğunu belirtti ve eski cezaevi için başka projeler üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Yurtdışına deport edileceklerle ilgili de çalışmaların sürdüğünü ve muhaceret cezasında olan kişilerin ülkeden gönderilmesiyle ilgili adımlar attıklarını ifade etti.

 

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar