CHP lideri Özgür Özel KKTC'de

18 Temmuz 2024

Güncelleme: 19 Temmuz 2024

A
A

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman Ercan'da karşıladı. Özel daha sonra Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’ün ve KKTC'nin kurucusu Dr. Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret etti.

ZgotmplZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü etkinliklerine katılmak için Kıbrıs'a geldi.

Özgür Özel ve beraberindeki heyeti Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman Ercan havaalanında karşıladı.

Erhürman'a Dış İlişkiler Sekreteri Fikri Toros ve Grup Başkan Vekilleri Erkut Şahali ile Sıla Usar İncirli eşlik etti.

Kısa süren bir sohbetin ardından Özel’in KKTC’deki ilk durağı, KKTC’nin ilk Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarı oldu. Özel daha sonra Dr. Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret etti.

 

Özel’e; CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve Milli Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İstanbul Milletvekili Namık Tan ve Parti Meclisi Üyesi Selin Kırçiçek’ten oluşan CHP heyeti eşlik etti.

Özel’e ayrıca; CHP’nin önceki Genel Başkanları Altan Öymen, Hikmet Çetin ve Murat Karayalçın’ın yanı sıra Barış Harekatı’nı gerçekleştiren kabinenin Çalışma Bakanı Önder Sav da eşlik etti.

Özel ve beraberindeki heyet, yarın saat 09.30'da CTP Genel Merkezini ziyaret edecek.

KABİR ZİYARETİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dr. Fazıl Küçük ve Dr. Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarlarını ziyaret etti. 

DR. FAZIL KÜÇÜK'ÜN KABRİNE ZİYARET

Özel’i burada Dr. Fazıl Küçük oğlu Mehmet Küçük ve torunu Selen Süheyle Küçük karşıladı. Anıt mezara çelen bırakan Özel ve CHP heyeti, ardından saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. CHP Lideri Özel, son olarak anıt özel defterini imzaladı.

"BIRAKTIĞIMIZ MİRASI GURURLA TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Özel, deftere şunları yazdı:

“Kıbırs Türklerinin varoluş mücadelesinin Aziz Önderi Dr. Fazıl Küçük; Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde gösterdiğiniz liderlik ve özveri kalplerimizde sonsuza dek yaşayacak. Halkın Sesi gazetesindeki cesur kaleminiz, Kıbrıs Türk halkının sesini dünyaya duyurdu ve hakların savunucusu oldu. Kıbrıs Türklerinin esenliği ve parlak geleceği için verdiğiniz mücadeleyi daima anacak, bıraktığınız mirası gururla taşımaya devam edeceğiz. Sizin vizyonunuz ve cesaretiniz, Kıbrıs Türk halkının umut ışığı olmaya devam ediyor. Ruhunuz şad olsun.”

Törenin ardından Özgür Özel, Önder Sav ve Mehmet Küçük sohbet etti.

MEHMET KÜÇÜK: FAZLI KÜÇÜK, ECEVİT VE SİZLERE MİNNETTARIZ

Küçük şunları söyledi:

“Babam rahmetli olduktan bir ya da iki ay sonra Sayın Ecevit ziyaretimize gelmişti. ‘Size babamın çok büyük sevgisi vardı. Onu ben size ileteyim’ dedim. Sayın Ecevit de ‘Bizim de ona karşı sevgimiz ve ayrıca saygımız ve hürmetimiz var. Ben burada oturuyorsam şu anda onun başlattığı bir mücadelenin neticesindedir. Yoksa ben buraya turist vizesiyle bile giremezdim’ dedi. Onun için milli mücadelemizi başlatan Dr. Fazıl Küçük ve onu taçlandıran da Sayın Ecevit ve sizlere minnettarız. Her zaman minnetle anacağız.”

RAUF DENKTAŞ'IN KABRİNE ZİYARET

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Dr. Fazıl Küçük'ün ardından Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın anıt mezarını ziyaret ederek, saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu.

Rauf Denktaş'ın Anıt Özel Defteri'ni imzalayan Özel, şu cümleleri yazdı: 

"Kıbrıs'ın güçlü lideri, büyük mücahit Rauf Denktaş, Kıbrıs Türk halkının lideri ve KKTC'nin kurucu Cumhurbaşkanı olarak gösterdiğiniz özveri ile liderlik, Kıbrıs Türklerinin özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinde bir dönüm noktasıdır.

Kıbrıs Türkünün varlığını ve şerefini korumak için gösterdiğiniz azim ve kararlılığınız Kıbrıs Türk halkının vatanına sahip çıkmasında yol gösterici oldu. Sizin mirasınızı yaşatmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Rahat uyuyun büyük lider. Hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun."

Ziyaretin ardından Özel, Beşparmak Düşünce Grubu ile toplantıda bir araya geldi.

 

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar