CTP Girne'den ses yükseltti: Çocuklar okula, hükümet istifa, CTP iktidara

18 Eylül 2024

Güncelleme: 18 Eylül 2024

A
A

Okulların açılışının ertelenmesini protesto için bir basın açıklaması yapan CTP Girne İlçe Örgütü, halka "hükümetin" istifa etmesi talebini yükseltmesi çağrısı yaptı.

ZgotmplZ Samet Karakoç

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), okulların açılışının ertelenmesini protesto etmek amacıyla Girne'de basın açıklaması yaptı.

CTP Girne İlçe Örgütü'nün Maarif Anaokulu önünde düzenlediği basın açıklaması sırasında bildiri dağıtılarak, “Çocuklar okula, halk sokağa, hükümet istifa” yazılı pankart da açıldı.

CTP Girne İlçe Başkanı ve Girne Milletvekili Ongun Talat'ın basın açıklamasını okuduğu etkinliğe CTP Genel Sekreter Asım Akansoy ve bazı milletvekilleri de katıldı.

"KAMUSAL EĞİTİMİN HALİ İÇLER ACISI"

Talat, üç gün önce yaşamını yitiren Girne Maarif Anaokulu’nun emektarı ve Girnelilerin "Pembe Nenesi" olarak bilinen Pembe Hilmi Okalpli’yi anarak başladığı açıklamasında, kamusal eğitimin yıllar içerisinde içler acısı bir hale geldiğini, kamu okullarında yaşanan kalite ve nitelik kaybı nedeniyle artık yüksek gelir gruplarındaki aileler için özel okulların birer alternatif haline geldiğine dikkat çekti.

Talat, UBP öncülüğünde kurulan hükümetlerde çocukların fırsat eşitliğinden yoksun, yalnızca parası olanın iyi eğitim alabildiği, son derece adaletsiz bir ortamda yetişmeye mahkûm edildiklerini savundu.

"KURULTAY NEDENİYLE OKULLARIN AÇILIŞINI ERTELEDİLER

Okullarının açılışının bir hafta ertelenmesinin “ataması yapılamayan öğretmenler” gerekçesi gösterilmesine rağmen UBP’nin kurultayı nedeniyle gerçekleştiğini ileri süren Ongun Talat, hükümetin çocukların eğitim hakkını "kendi küçük çıkar zümrelerine yem ettiğini" iddia etti.

"MERKEZİ YÖNETİME TALİBİZ"

Ongun Talat, CTP'nin kamusal eğitimi adım adım yeniden canlandırmak, kamu okullarını olması gereken seviyeye getirmek için yönetime talip olduğunu belirterek, "CTP yurdumuzda diğer tüm alanlarda olduğu gibi, eğitimde de önümüzün açılabilmesinin bugünkü 'hükümetin' istifa etmesi şartına bağlı olduğunu bilmektedir." dedi.

CTP Girne İlçesi olarak tüm Girne bölgesi halkından CTP'nin belediyelerdeki performansından yola çıkarak merkezi hükümette de hizmet verebilmesi için güçlü bir destek talebini dile getiren Talat, "Bugün biz Eğitim Bakanlığının çocukları konteyner sınıflarda eğitim görmeye layık gördüğünü konuşurken, diğer yandan Çatalköy-Esentepe Belediyesinin inşa ettiği pırıl pırıl okul binasıyla, Girne Belediyesi’nin her alanda olduğu gibi okullara yaptığı yatırımlarla, Dikmen Belediyesi’nin tüm bölgedeki okulların yıllardır her türlü ihtiyacını karşılamasıyla başka türlü bir hizmet anlayışının mümkün olduğunu görüyoruz. Halkımızdan desteği yerel yönetimlerdeki tüm bu icraatları, merkezi yönetime taşıyabilmek için talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN İSTİFASI TALEBİNİZİ YÜKSELTİN"

Talat, "Siz değerli halkımızdan ricamız 'hükümetin' istifa etmesi talebini yükselterek, CTP’nin halkla birlikte kuracağı, irade sahibi, gerçek iktidarın önünü açmanızdır." dedi.

“KAOS, UTANÇ, REZALET”

Dağıtılan bildiride ise, “çocukların eğitim hakkının gasp edildiği, öğretmen ihtiyacının göz ardı edildiği, öğretmenlerin meslek itibarlarının ayaklar altına alınmaya çalışıldığı, çarpık bir eğitim sistemi meydana getirildiği” savunularak, yaşananlar “kaos, utanç, rezalet” olarak nitelendirildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar