CTP Meclis'ten ayrıldı: Meclis Başkanlığı seçimi tamamlanmadı

18 Ekim 2024

Güncelleme: 19 Ekim 2024

A
A

CTP Genel Başkanı Erhürman, Meclis Başkanlık seçiminin beşinci turunda 3 geçersiz oy olduğu yönünde tutanağa şerh koyduklarını anımsatarak, "Bizim açımızdan Meclis Başkanlığı tamamlanmış değildir." dedi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP), Cumhuriyet Meclisi'nden ayrıldı.

Meclis Başkanlık seçimleri sonrasında gerçekleşen grup toplantısını tamamlayan CTP'de, Genel Başkanı Tufan Erhürman, Meclis bahçesinde bekleyen basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yaptı.

Meclis Başkanı Zorlu Töre, son turda Meclis Başkanlığı’na Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ziya Öztürkler’in seçildiğini açıklarken, muhalefet Öztürkler için kullanılan 26 kabul oyundan 3’ünde birden fazla mühür olduğu gerekçesiyle sonuca itiraz etmişti.

Açıklamasında bu oylara dikkat çeken Erhürman, bu durumun makul ve meşru gerekçesi olmadığını belirterek, "Belli ki bir şey söylemek üzere bu oylar bu şekilde vuruluyor. Bizim açımızdan bu geçersiz oydur. Tutanağa şerh olarak düşülmüş durumdadır." dedi.

Tufan Erhürman, “Üç tane çifteli oy var. Hasbelkader böyle ‘tesadüf oldu’ diye kimse düşünmüyordur. Burada başka türlü bir mesaj var. Bizi kimin kime ne mesaj verdiği ilgilendirmiyor. Burada, 29 milletvekili olan bir hükümet yapısı var. Ancak hükümet, aslında bu 29 milletvekilinin desteğine sahip değil. Dolayısıyla hükümetin salt çoğunluk desteği yok demektir.  Bunun demokrasilerde işaret ettiği kapı erken seçim ve halkın iradesinin yenilenmesidir.” düşüncesini ortaya koydu.

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ünal Üstel'in hukukçulardan görüş almak istediğini aktaran Tufan Erhürman, "Divan’ın toplanması gerekiyor. Pazartesi günü herkes İsias Otel davasında olacak. Kendilerinin talebi ile Meclis bir sonraki pazartesiye kalacaktır. Bizim açımızdan Meclis Başkanlığı tamamlanmış değildir." diye konuştu. 

Erhürman, 11 günde 15 tur seçim yapıldığını işaret ederek, "Meclis Başkanını bu saatten sonra seçseniz ne olacak." dedi. 

“MECLİS İÇERİSİNDEKİ MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Meclis içerisindeki mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Erhürman, “Meydanı hiç kimseye boş bırakacak değiliz.” dedi.

Hükümette iddia edildiği gibi 29 milletvekilinin destek bütünlüğünün olmadığını savunan Tufan Erhürman, dünyanın her yerinde bütçenin geçmemesi durumunda hükümetin düşmüş sayılacağı ve erken seçime gidilmesi gerektiğinin teamül olarak kabul edildiğini dile getirdi.

“Bu sayfada artık yazılı olan hiçbir kelime okunamıyor, hepsi ‘garaböcü oldu” diyen Erhürman, yeni bir sayfanın açılmasının gerektiğini yineledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar