Cypfruvex işçileri için sordu: Bakanlık neden hala suskun?

28 Ağustos 2024

Güncelleme: 29 Ağustos 2024

A
A

TDP Genel Başkanı Çeler, Cypfruvex'in getirdiği işçilerin durumuna ilişkin herhangi bir açıklama yapmayan Çalışma Bakanlığı'nın neden hala sustuğunu sordu.

ZgotmplZ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, gündem olan Güzelyurt’taki Cypfruvex işçilerinin durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Çalışma Bakanlığı neden halen suskun?" diye sordu. 

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çeler, "Aklımıza soru işaretleri yerleşiyor! Napsan 600 x 8 bin euro = 4.8 milyon euro yani 182 milyon 400 bin TL. Çalışma Bakanlığı neden halen suskun? Akıl alır gibi değil!" ifadelerini kullandı.

Çeler, komisyon ödeyerek ülkeye geldiklerini belirten işçilerin aylardır maaş almadıkları ve kaldıkları yer ile ilgili söylemlerine dair esas sorumlu olan Çalışma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Güzelyurt Belediyesi'nin konunun haber olması üzerinden üç gün geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapmaması ve girişimde bulunmamasını sert bir dille eleştirdi.

Çeler, paylaşımında şunları kaydetti:

"Yaklaşık 600 3'üncü dünya ülkesi uyruklu işçi, 'Biz bu ülkeye komisyon ödeyip geldik' diyor. 'Aylardır maaş almadık' diyor, aldıkları zaman da rakamlar yasal rakam olan asgari ücret değil diye belgeler var! 'Şu an da iş yok çalıştırılmıyoruz, pasaportumuza el konuldu' diyor, yatı yerleri evcil hayvanınıza layık görmeyeceğiniz, veran leş halde!!! 

Bunlar haber olalı 3. güne girdik, esas sorumlu Çalışma Bakanlığı (maaş ödenmemesi, eksik maaş ödenmesi, komisyonla ülkeye gelme, çalıştırılmama, pasaporta el konulması konularında), Sağlık Bakanlığı ve Güzelyurt Belediyesi'nden (yatı yerleri ve beslenme konusunda), tek kelime açıklama ve konuya ilişkin girişim yok! 

Cypfruvex sezonluk işçiyi neden 3. ülkelerden getirtti? 

Bu kadar yıldır Türkiye'den gelen bu sezonluk toplayıcılar (ki bunlar için Çalışma Bakanlığı'nın yetkisi dahilinde kimlikle girişlerine ve sezonluk çalışmalarına izin verilir) tercih edilmedi? Neden? 

Çünkü Türkiye'den gelen bu işçileri de ezip elediler, doğru düzgün ödemediler, onları da bu insanlık dışı yerlerde yaşatmaya çalıştılar! Niye gelsinler artık!!!

Cypfruvex'in yurtdışından işçi getirme yetki ve hakkı yokken nasıl olur da başka kontraktörler ile 'sözleşme' imzalayıp işçi getiriyor? 

Sezon bitince bu işçileri nereye yerleştirmeyi planlıyorlardı? Yoksa sezon dışı da mı ödeyeceklerdi? 

Kimse kimseyi kandırmasın. Bunun vebali hepinizin boynundadır! 

Daha susmaya devam mı edeceksiniz!"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar