Danimarka noodleları raflardan çekiyor

12 Haziran 2024

Güncelleme: 13 Haziran 2024

A
A

Danimarka'da Güney Kore'den gelen ve aşırı acı olduğu belirtilen üç noodle ürünü raflardan toplatılıyor.

ZgotmplZ

Danimarka'da Güney Kore'den gelen eriştelerin (noodle) ''çok acı'' olması nedeniyle raflardan toplatılacağı açıklandı.

Danimarka Ulusal Gıda Enstitüsü, Samyang tarafından üretilen üç popüler erişte ürününün kapsaisin seviyelerinin tüketicilerde akut zehirlenme riski oluşturabilecek kadar yüksek olduğunu belirtti. Bu ürünler "3xSpicy & Hot Chicken", "2xSpicy & Hot Chicken" ve "Hot Chicken Stew" olarak belirtildi.

Enstitü, özellikle çocukların bu erişteleri tüketmeleri durumunda zehirlenme belirtileri göstermeleri halinde zehir yardım hattının aranmasını tavsiye etti. Ancak, akut zehirlenme belirtileri göstermeyen çocuklar için endişelenmeye gerek olmadığını belirtti. Ürünlerin raflardan toplatılma kararının neyin tetiklediği kesin olarak bilinmiyor, ancak Samyang Foods yetkilileri, aşırı baharatlılığın sorunlara neden olabileceği endişesiyle bu kararın alındığını ve Danimarka yönetmeliklerine uygun olarak yanıt vereceklerini ifade etti.

Bu karar sosyal medyada alaycı yorumlarla karşılandı. Danimarka'nın baharat toleransının düşük olduğu, hatta kakulenin bile Danimarkalıların damak tadı için yeterince acı olduğu esprileri yapıldı. İskandinavların damak tadı daha önce de çeşitli ülke liderleri tarafından eğlence konusu olmuştu.

GEÇMİŞTE YEMEK KÜLTÜRÜ ÜZERİNE YAŞANAN DİPLOMATİK OLAYLAR

Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac'ın Yorumları (2005):

Chirac, İngiliz mutfağını eleştirerek "Bu kadar kötü yemek yapan insanlara güvenemezsiniz. Finlandiya'dan sonra en kötü yemekleri yapan ülke burası," demişti. Bu yorumlar, Fransa'nın 2012 Olimpiyatlarına ev sahipliği yapma şansını olumsuz etkilemişti.

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin Yorumları (2002):

Berlusconi, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin Finlandiya'da olmasının saçma olduğunu çünkü "Finlilerin prosciutto'nun ne olduğunu bile bilmediğini" söylemişti. Finliler bu yoruma, kepekli ve çavdar unlu tabanın üzerinde kırmızı soğan, mantar ve tütsülenmiş ren geyiğinden oluşan "Berlusconi" adını verdikleri pizza ile yanıt vermişti. Bu pizza, New York Pizza Show'da birinci olmuştu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar