"Dayı"nın aranmasına devam...

Kamalı Haber, 28 Ağustos 2024

Güncelleme: 5 Eylül 2024

A
A

Ülkeye bir iş insanını vurmak için geldikleri tespit edilerek, tutuklanan iki zanlı bugün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Girne’de polis tarafından kontrol amaçlı durdurulan araçta "ülkeye bir iş insanını vurmak" için geldiği tespit edilerek, tutuklanan zanlılar M.Ö. ve V.A., bugün yeniden Girne Kaza Mahkemesi'ne çıkarıldı.

Olay 14 Ağustos akşamı, 20.30 sıralarında Sertaç Sevim Kalebey Sokak üzerinde meydana gelmişti.

Girne Polis Müdürlüğü Trafik Devriyeler Şubesi personeli tarafından kontrol maksatlı durdurulan ZUH 478 plakalı araç sürücüsü M.Ö. alkollü araç kullanma suçundan GPM Trafik Devriyeler Şubesi'ne celp edilmişti. Makul şüphe üzerine araçta yapılan aramada, torpido gözü içerisinde bir adet 9 mm çapında Avusturya yapımı Glock marka tabanca ve 12 adet 9 mm çapında canlı mermi bulunmuştu.

Silah ve mermiler emare alınırken, M.Ö. ile araçta yolcu olarak bulunan V.A. suçüstü hali gereği tutuklanmıştı.

V.A.'nın 8 Ağustos, M.Ö.'nün 14 Ağustos’ta ülkeye geldiklerini belirlenmişti.

"SADECE AYAĞINA SIKACAĞIZ"

Bugünkü mahkemede soruşturmaya ilişkin bilgileri aktaran polis, zanlı V.A.'nın telefonunda yapılan ilk incelemede, “Dayı 20 bin TL gönder, maske falan alacağız, tanınmamak için yapmamız gereken hazırlıklar var.” şeklinde mesaj ile KKTC’de bulunan bir iş insanına ait aracın plaka ve aracın fotosunun bulunduğunu, söz konusu kişiyi vurmalarıyla ilgili “Sadece ayağına sıkacağız.” şeklinde yazışma olduğunu belirtti. 

KİM BU DAYI?

Polis, zanlı M.Ö.'nün telefonunda ise tespit edilen yazışmada da “Takipteyiz, dayı görünce basacağız merak etme.” yazılı mesaj tespit edildiğini anımsattı.

ARAÇTA İKİNCİ ARAMA 

Zanlıların ilk olarak 15 Ağustos günü mahkemeye çıkarılarak, bir gün tutukluluk emri alındığını kaydeden polis bu süre içerisinde kiralık araçta yapılan ikinci aramada iki adet yüz kapamada kullanılan şal bulduğunu, bunun yanında zanlılara KKTC’de silah temin edip azmettirici olduğu tespit edilen bir kişinin tespit edildiğini belirtti.

Polis, zanlıların ifadelerinde silahtan haberleri olmadığını söylediklerini ancak Kent Güvenlik Kamera Görüntüleri'nde zanlıların kiralık araçla gezerken ve zanlı V.A.'nın elinde silah görüldüğünü açıkladı.

AZMETTİRİCİ ARANIYOR

16 Ağustos'ta alınan 5 günlük ek tutukluluk süresinde, devam eden soruşturma kapsamında iş insanının aracının fotoğrafının ve onunla ilgili bilgilerin zanlının telefonuna WhatsApp'tan atıldığını belirlediklerini aktaran polis, 21 Ağustos'ta 7 gün daha ek tutukluluk kararı alınan zanlıların telefonlarında ses kayıtları tespit edildiğini belirterek, zanlılardan alınacak ses örneğiyle karşılaştırma yapılacağını açıkladı. 

Polis memuru, soruşturma kapsamında birçok ifade aldığını, silahın ve mermilerin balistik incelemeye gönderildiğini ancak henüz sonucun çıkmadığını açıkladı.

8 GÜN EK TUTUKLULUK KARARI

Soruşturmanın geniş çaplı devam ettiğini, incelenmesi gereken kamera görüntüleri olduğunu, zanlıların bağlantılarının ve cep telefon görüşmelerinin incelendiğini kaydeden polis, 8 gün ek süre istedi. 

Mahkemede söz alan M.Ö. şoför olarak ülkeye geldiğini, olayı burada öğrendiğini iddia etti.

Mahkeme, zanlıların 8 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar