Değirmenlik bölgesindeki hasar giderildi, su verilmeye başlandı

11 Temmuz 2024

A
A

Değirmenlik-Akıncılar Belediyesi'nin çalışması sırasında hasar gördüğü için KKTC'nin güneyine su verilememesine neden olan içme suyu sistemindeki hasarın giderilerek, bölgeye su verilmeye başlandı.

ZgotmplZ

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Kırklar, Dilekkaya, Kırıkkale, Erdemli, Yiğitler, Akıncılar, Türkmenköy, Akdoğan, Beyarmudu, Çayönü ve Güvercinlik bölgelerine su verilmeye başlandığını açıkladı.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nden KKTC'ye su temin projesi kapsamında güney hatlarını besleyen içme suyu sistemindeki Fiber Optik Kablo kopmasından dolayı oluşan hasarın giderildiği ve bölgelere su verilmeye başlandığı kaydedildi.

Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Değirmenlik - Akıncılar Belediyesi'nin Ercan Havaalanı Çemberi'nde yaptığı temizlik çalışması sırasında, TC'den KKTC'ye su temin projesi kapsamında güney hatlarını besleyen içme suyu sistemine hasar verildiğini belirtmiş, arızanın giderilmesi için yapılan onarım çalışmaları sırasında Ercan bölgesinden Güvercinliğe kadar olan bölgeye su sağlanamayacağı ifade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar