Demirhan'a akıllı kavşak

27 Ağustos 2024

A
A

Demirhan köyü mevkiine, akıllı sinyalize kavşak yapımı için protokol imzalandı. Proje, yakında ihaleye çıkıyor.

ZgotmplZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı ile Değirmenlik Akıncılar Belediyesi arasında Demirhan köyü mevkiine "dinamik akıllı sinyalize kavşak" yapımına yönelik protokol imzalandı.

Protokole Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Ali Karavezirler imza koydu.

KARAYOLLARI PROJEYİ ÇİZECEK, BELEDİYE YAPACAK

Demirhan mevkiine kurulacak akıllı sinyalize kavşak için tüm öteleme ve yapım işleri, Karayolları Dairesi’nin çizdiği proje esas alınarak belediye tarafından yapılacak. Akıllı sinyalize sistem de Değirmenlik Akıncılar Belediyesi tarafından satın alınıp, monte edilecek.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, bölge halkının uzun yılardır Lefkoşa - Gazimağusa yolunda kolay erişim talebinin karşılık bulduğunu ve Değirmenlik Akıncılar Belediyesi’nin projeyi tamamıyla üstlenmesinin de örnek bir davranış olduğunu ifade etti.

ARIKLI: HALK DAHA KISA SÜREDE ANAYOLA ERİŞECEK

Arıklı, proje sayesinde bölge halkının Lefkoşa - Gazimağusa Anayolu'na çok daha kısa sürede erişebileceğini belirterek projenin hayırlı olmasını diledi.

Değirmenlik Akıncılar Belediyesi Başkanı Karavezirler ise akıllı kavşağın hizmete girmesiyle birlikte uzun zamandır Lefkoşa - Gazimağusa yolunda, Değirmenlik, Demirhan, Balıkesir ve Minareliköy halkının yaşadığı sorunun çözüleceğini belirtti.

Karavezirler akıllı kavşak yapımı için en kısa sürede ihaleye çıkacaklarını belirterek, projenin özelde bölge halkına, genelde tüm ülkeye hayırlı olmasını diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar