Destici, Türk devletlerinin Güney Kıbrıs'a büyükelçi atamasına tepki gösterdi

9 Nisan 2025

Güncelleme: 10 Nisan 2025

A
A

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, KKTC'yi tanımayan Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan'ın Rum Yönetimi'ne büyükelçi atamasını ''bizim açımızdan da büyük bir hayal kırıklığı oldu'' sözleriyle tepk gösterdi. Destici, TDT'nin toplanmasını istedi.

ZgotmplZ

Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Özbekistan, Kazakistan ve son olarak da Türkmenistan KKTC'yi tanımazken, Rum Yönetimi'ne büyükelçi atadı.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Kazakistan’ın ardından Türkmenistan’ın da  Güney Kıbrıs Rum Kesimine büyükelçi ataması sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

"KABUL EDİLEBİLİR BİR DURUM DEĞİLDİR"

Destici yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Türk Devletleri Teşkilatı üyesi Kazakistan’ın ardından, gözlemci üye sıfatı bulunan Türkmenistan’ın da AB’nin yatırım anlaşmalarına karşılık baskılı talebi ile KKTC’yi yok sayarak ve Türkiye’nin hassasiyetini görmezden gelerek Güney Kıbrıs Rum Kesimine büyükelçi ataması, Türkiye ve Türk Milleti için asla kabul edilebilir bir durum değildir. 
 
Türkiye’nin ısrarlı taleplerine kulak tıkayarak, bugüne kadar KKTC’yi tanımayan, TDT’ye üye olmasına yeşil ışık yakmayan bu soydaş ve kardeş ülkelerimize GKRY’ne büyükelçi atamak hiç yakışmamıştır. Soydaşlık, kardeşlik ve üyelik ruhuna zarar vermişlerdir.

"TÜRKİYE, TDY'Yİ ACİLEN TOPLANTIYA ÇAĞIRMALI"

Dışişleri Bakanlığımız ve Türk Devletleri Teşkilatı’ndaki temsilcilerimiz bu duruma acilen vaziyet etmeli ve göz yummamalıdır. Türkiye TDT’yi acilen toplantıya çağırarak durumun Türkiye ve Türk Milleti açısından hassasiyetini üye ülkelere ciddi bir şekilde anlatmalı ve KKTC’nin TDT’ye üyeliğini kabul ettirmelidir.

Bu yanlıştan dönmek ve gömleğin ilk düğmesini “doğru” ve “düzgün” iliklemek adına KKTC’nin önce dost ve kardeş ülkelerde sonra da uluslararası alanda resmen tanınması için bir süreç işletilmelidir.

Önümüzdeki aylarda sıkça gündeme bir problem alanı olarak gelecek ve getirilecek olan  bu  konu, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz’deki “egemenlik haklarımız” için hayati bir öneme sahiptir."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar

İlginizi Çekebilir