Dışişleri'nden Netflix'e "yayınlamayın" çağrısı

2 Eylül 2024

A
A

Dışişleri Bakanlığı, Kıbrıs Barış Harekatı’nı çarpıtan Netflix dizisinin yayınlanmaması için çağrı yaptı.

ZgotmplZ

Dışişleri Bakanlığı, dijital yayın platformu Netflix'in yayımlamaya hazırlandığı Kıbrıs Rum yapımı “Famagusta” dizisi ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, dizinin fragmanının, "Kıbrıs Adası’nda yaşanan olayları tamamen gerçek dışı bir kurgu ile yansıtan kan dondurucu görüntüler içerdiği" belirtilerek, "Kıbrıs Rum tarafının alışılagelmiş propagandası çerçevesinde, Kıbrıs meselesinin 1974 yılında bir 'savaş' ile başladığı iddia edilen görüntülerde, şanlı Türk ordusu sivillerin hayatına kast eden taraf olarak çirkin bir şekilde karalanmaya çalışılmaktadır." denildi.

Bakanlık açıklamasında, dizinin yapımcılarını ve yayınlanacağı dijital platformu şiddetle kınarken, "yalan, yanlış ve yanlı savlara dayanan dizinin yayınlanmaması" için çağrı yaptı.

Açıklamanın devamında şunlara yer verildi:

"Anavatan Türkiye’nin 1960 Uluslararası Antlaşmalarından kaynaklanan meşru hakları çerçevesinde 1974 yılında akan kanı durdurmak üzere Ada’ya müdahale etmek zorunda kaldığı 1974 yılına kadar Kıbrıs Türk halkının 11 yıl boyunca yaşadığı mezalim; Birleşmiş Milletler Barış Gücü’nün Ada’ya 1964 yılında konuşlanmış olduğu gerçeği; Kıbrıs Türk halkına yönelik yapılan katliamlar ve Ada’nın yüzde üçüne tekabül eden gettolarda yaşamaya mecbur edilmeleri, üzeri örtülemez tarihi gerçeklerdir. 

Türkiye’nin meşru müdahalesi ile Ada’da akan kan son bulmuştur. Bugün Kıbrıs’ta barışı sağlayan ve koruyan yegane taraf Anavatan Türkiye ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin buradaki varlığıdır. 

Gerçekleri saptırmaya yönelik bu tür girişimler, hedeflediği neticelerin aksine, mücadelemizin ne kadar haklı olduğunu göstermekte ve haklı davamızı her platformda savunma azmimizi pekiştirmektedir.

Kıbrıs Türk halkı, bu yıl Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünü büyük bir gurur ve mutlulukla idrak etmektedir. 20 Temmuz 1974 yıllardır çektiği acı ve zorluklara cesaret ve sabırla karşı koyan Kıbrıs Türk Halkının kurtuluş günüdür. Ada’daki egemenlik haklarının ve eşit statüsünün korunmasının sembolüdür. Hiçbir teşebbüs bu gerçeği gölgeleyemeyecektir.

Bu vesileyle, bir kez daha şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnetle yad ediyoruz."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar