Diyarbakır anız yangınında can kaybı artıyor

Anadolu Ajansı, 22 Haziran 2024

A
A

Türkiye'de Diyarbakır ve Mardin illeri arasındaki anız yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 12'ye yükseldi.

ZgotmplZ AA

Türkiye'nin Diyarbakır ilinin Çınar ilçesi ile Mardin'in Mazıdağı ilçesi arasındaki alanlarda çıkan ve kısa sürede yayılan anız yangınında ölen kişilerin sayısı 12'ye çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır ve Mardin arasındaki anız yangınında hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini bildirdi.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Diyarbakır ve Mardin'de, iki ilin yakın köy ve mahallelerinde çıkan yangın nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 12'ye yükseldiğini, 78 kişinin yangından etkilendiğini kaydetti.

Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyen, yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Koca, "Hastalarımızdan 5'inin tedavi ve takiplerine devam ediyoruz. 5'i de Diyarbakır'da tedavi gören hastalarımızdan 3'ü entübe durumda." ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı kırsal Köksalan Mahallesi'ndeki anız yangınında hayatını kaybeden amca ve yeğeninin cenazesine katılarak, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

"YANGINDA 556 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLMUŞTUR"

Yangına ilişkin bilgi veren Karaloğlu, Diyarbakır'da 8 bin 100 dönüm zarar gören arazinin 1450 dönümünün daha biçilmemiş, hasadı yapılmamış arpa ve buğday tarlası olduğunu, geri kalan 6 bin 550 dönümlük kısmının ise hasadı yapılmış anız şeklindeki arazi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

"Mardin'de ise 7 bin dönüm arazi yangından etkilenmiş. Bunun 4 bin dönümü hasadı yapılmamış tarla, 3 bin dönümü ise hasadı yapılmış anız olarak yanan ve hasar gören bölgedir. Yangında 556 küçükbaş hayvan telef olmuştur. 250 yaralı hayvanımız vatandaşların da rızalarıyla Et ve Balık Kurumuna kesime sevk edilmiş. 120 hayvanımız da bölgede veteriner hekimlerimiz ve fakültemizin desteğiyle tedavileri sağlanmıştır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar