Doğal Ürünler Pazarı Tatlısu'da açıldı

30 Haziran 2024

A
A

Doğal Ürünler Pazarı, Tatlısu'da düzenlenen törenle açıldı. Törene, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Bakan Hüseyin Çavuş, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan bazı isimler katıldı.

ZgotmplZ

Tatlısu Belediyesi tarafından Doğal Ürünler Pazarı'nın açılışı gerçekleştirildi.

Törenin açılışını Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre yaptı.

Etkinliğe ayrıca Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hüseyin Çavuş, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan, bazı milletvekilleri ve yetkililer katıldı.

Pazarda, geleneksel yöntemler ile üretilen, harnup pekmezi, zeytin yağı, macunlar, reçeller, doğal çaylar, salça ve turşu çeşitleri bulunuyor.

Bahçesinden tap taze toplanmış Sebze ve Meyvelerin yanında Köy Emeğinden, Hellimli, Zeytinli’ye kadar çok geniş ürün yelpazesi ile hizmete açılacaktır.

Meclis'ten verilen bilgiye göre, Zorlu Töre yaptığı konuşmada kırsal bölgelerde yapılan üretimin ev ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ve aile yapısını güçlendireceğini belirtti. Tatlısu'da ciddi bir kentleşme ve yapılaşma süreci yaşandığını, bu durumun ekonomik canlılık getirdiğini ifade eden Töre, kırsal bölgelerde üretilen ürünlerin halkla buluşturulmasında doğal ürünler pazarının önemli bir görev üstleneceğini vurguladı.

Tatlısu’nun önemli bir ürünü olan harnupun özel teşviklerle desteklenmesi gerektiğini belirten Töre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’nın bu yönde yürüttüğü çalışmaların önemine değindi. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Hayvancılar Birliği’nin yaptığı eylemleri anımsatarak, devletin kurumsal yapısına yönelik protestolardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar