Dolandırıcılığı meslek haline getirdi

28 Haziran 2024

Güncelleme: 29 Haziran 2024

A
A

Dolandırıcılık suçundan onlarca kez hüküm giyen zanlı, mahkemede yaptığı savunmada kimseden zorla para almadığını iddia ederek, "cezaevine girip çıkmaktan usandım, topluma kazandırılmak istiyorum" dedi.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Sık sık dolandırıcılık sucundan hüküm giyen E.K. yine dolandırıcılık suçundan yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Zanlı, polis olmadığını bildiği halde kendisini polis olarak tanıtarak döviz bürolarının çalışanlarını kandırarak sahtekarlıkla para temin etti. Girne ve Mağusa’da benzer suçlar işlediği belirtilen Konyalıoğlu'nun toplamda 90 sabıkası bulunuyor.

Polis memuru Ömer Ülger'in mahkemede verdiği ifadelere göre, Konyalıoğlu 24 Haziran 2024 tarihinde Gönyeli'de bir döviz bürosu önünde polis olduğunu söyleyerek E.A.’dan bin ABD doları aldı.

Aynı gün başka bir döviz bürosunda çalışan Ö.N.'dan bin sterlin nakit para isteyip karşılığını arabadan getireceğini söyleyerek parayı alıp ayrıldı. Konyalıoğlu, aynı gün Girne’de tespit edilerek tutuklandı ve üzerinde yapılan aramada bin dolar ve 930 sterlin bulundu.

Polis, E.K.'nın benzer yöntemlerle 19-22 Haziran 2024 tarihleri arasında Gazimağusa ve Girne'de iki ayrı şahıstan toplam 18,799.20 TL, 5000 sterlin ve 90 Euro sahtekarlıkla temin ettiğini belirledi. Mahkeme, Konyalıoğlu'nun cezaevine gönderilmesine karar verdi. Zanlı ise kimseden zorla para almadığını iddia ederek, "cezaevine girip çıkmaktan usandım, topluma kazandırılmak istiyorum" şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme, zanlının bir ayı aşmamak üzere cezaevine gönderilmesine karar verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar