DP'nin tepkisi sonrası Öztürkler açıklamasını düzeltmek zorunda kaldı

24 Ekim 2024

Güncelleme: 24 Ekim 2024

A
A

Meclis Başkanlığı sonucunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yayımladığı teşekkür metninde DP ve YDP'ye yer vermeyen Ziya Öztürkler, DP'nin tepkisi üzerine yeni bir metin yayımlayarak, ortaklarına teşekkür etti.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

"Geçersiz oy" tartışmaları sürerken, apar topar Cumhuriyet Meclisi Başkanı seçildiğine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili Ziya Öztürkler, teşekkür açıklamasında hükümet ortağı iki partiye yer vermeyince Demokrat Parti'nin (DP) tepkisiyle karşılaştı.

Öztürkler, bunun üzerineaçıklamasını düzeltmek zorunda kaldı ve ortaklarına da teşekkür etti.

Ziya Öztürkler, Meclis Basın Bürosu aracılığıyla geçilen ilk açıklamasında "Meclis Başkanlığı adaylığım konusunda şahsıma duyduğu güven nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ünal Üstel ile tüm UBP’li milletvekili arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Öztürkler'in Meclis Başkanı'nın seçim sürecinde DP ve YDP milletvekillerinin desteğini almasına rağmen kendilerine teşekkür etmemesini eleştirdi. Akpınar, "Meclis Başkanımızın seçilmiş olmanın gücünü DP ve YDP Milletvekillerinden almış olduğunu unutmuş olduğunu görüyorum . Teşekkürlerini tarafımıza gerekli görmemiş . Şahsım ve DP adına Değerli Basınımızın dikkatine getirir ! her şeye rağmen ! taraflı görev ifa etme arzularında kendilerine başarılar diliyorum. Cumhuriyet Meclisimizin  Meclis Başkanının kucaklayıcı ve bütünsel kabule haiz bir liderlik ortaya koymasını bekler yine de kendilerine başarılar diliyorum." şeklinde sitem dolu bir açıklama yaptı.

Bu sitem yerine ulaştı ve Ziya Öztürkler, teşekkür ettiklerinin arasına DP ve YDP'yi de koyarak, açıklamasını yeniledi. Öztürkler'in düzeltilmiş açıklamasında "Meclis Başkanlığı adaylığım konusunda şahsıma duyduğu güven nedeniyle Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Sayın Ünal Üstel ile tüm UBP, DP ve YDP’li milletvekili arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim." satırları yer aldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar