Ek mesailer neden araştırılmıyor?

9 Eylül 2024

A
A

HP Genel Başkanı Kudret Özersay, kamuda haksız ek mesailer ve tahsisatlar konusunda birçok ihbar ve şikayet aldıklarını açıkladı. Özersay, Girne Gümrüğü’ndeki denetimlerin siyasi müdahale nedeniyle durdurulduğuna dair iddialar olduğunu da belirtti.

ZgotmplZ

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Orman Dairesi’nde yapılan yasalara aykırı ek mesai ve tahsisatlar sonucu bazı kişilerin haksız kazanç elde ettiğinin tespit edildiğini ve bu durumun adli soruşturma aşamasına geldiğini hatırlatarak, benzer ihbarların başka kamu dairelerinden de geldiğini ifade etti.

Özersay, HP olarak Orman Dairesi’ndeki haksız ek mesai uygulamalarını ilk kez kamuoyunun gündemine getirdiklerini ve bu konunun adli soruşturmaya taşındığını anımsattı.

Özersay’a göre, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı örneğindeki gibi diğer dairelerdeki şikayetleri de dikkate alması gerektiğini söyledi. 

Özersay, kamuda mesaiye gitmeden ek mesai göstererek fazladan maaş alanlar olduğuna dair ciddi ihbarlar bulunduğunu dile getirdi. Bu kişilerin bazılarının müdürler tarafından korunduğuna dair şikayetler aldıklarını belirten Özersay, Maliye Bakanlığı’nın bu konuları araştırması gerektiğini ve HP olarak ellerindeki ihbarları paylaşmaya hazır olduklarını vurguladı.

Girne Gümrüğü’ndeki denetimlerin siyasi müdahale nedeniyle durdurulduğuna dair iddialar olduğunu söyleyen Özersay, bu denetimlerin durdurulma sebeplerinin kamuoyuna açıklanmasını talep etti.

Girne gümrüğündeki denetimlerin neden ve hangi gerekçeyle durdurulduğunu sorgulayan Özersay, bu sorunun yanıtını merak ettiklerini ifade etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar