El-Sen Ercan'da kararlı: Bir gece ansızın gelip bu elektriği keseceğiz

14 Haziran 2024

Güncelleme: 14 Haziran 2024

A
A

El-Sen'in Meriç Trafo Merkezi'ne girişini polisin engellemesi, sendika ile polis arasında arbede yaşanmasına neden oldu. El-Sen Başkanı Tuğcu, "Bir gece ansızın gelip bu elektriği keseceğiz." diyerek kararlı olduklarını vurguladı.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Ercan Havaalanı'nın 92 milyon TL'lik birikmiş borcu olduğunu gerekçe göstererek Ercan Havaalanı Terminali'nin elektriğini kesmek için Meriç Trafo Merkezi'ne gitti.

Polisin, El-Sen üyesi Kıb-Tek çalışanlarının trafo merkezine girişine izin vermemesi üzerine, polisle El-Sen ve sendikaya destek verenler arasında arbede yaşandı.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, "Bir gece ansızın gelip bu elektriği keseceğiz." diyerek, yasaların uygulanmasına engel olduğu görüşünü belirttiği polisler hakkında da şikayetçi olacaklarını açıkladı.

El-Sen Başkanı Tuğcu, eylem sırasındaki basın açıklamasında, T&T şirketine yapılan kıyağa ve iltimasa son vermek için trafo merkezine geldiklerini söyleyerek, borcun ödenmesi için verilen sürenin bu sabah dolduğunu belirtti.

KIB-TEK Müdürü Dalman Aydın'ın açıklamalarının şaibeli olduğunu iddia eden Tuğcu, KIB-TEK ile T&T şirketinin herhangi bir mutabakata varmadığını, bunun yerine sadece borçların yapılandırması için bir dilekçe verdiğini aktardı.

3 buçuk yılda 9 kez af yasası çıkarıldığını ve son afla birlikte siyasilere yakın kişilere taksitli yapılandırma yapıldığını kaydeden Tuğcu, KIB-TEK'in "halkın yararına" diyerek Ercan'da yapmaya çalıştığı yapılandırmanın, halkın değil söz konusu şirketin yararına olduğunu belirtti. 

"KIB-TEK YÜZDE 55'LE BORÇLANIYOR, BORÇLARA YÜZDE 38 UYGULUYOR"

KIB-TEK'in bugün borç kapatmak için bankadan yüzde 55'lere varan faizle borçlandığını, fakat buna karşın KIB-TEK'e ödenmeyen borçlara yüzde 38 faiz uyguladığını dile getiren Tuğcu, aradaki yüzde 18'lik farkın görev zararı olarak halk tarafından ödeneceğini aktardı.

"TERMİNALİ BESLEYEN KABLOYU KESMEYE GELDİK"

Tuğcu, Ercan'ı besleyen biri 11 KWA, diğer 22 KWA'lık iki ayrı hat bulunduğunu ve bugün sadece "Emrullah Turanlı'nın darphanesi" diye niteledikleri Ercan terminal binasını besleyen 22 KWA'lık kablonun enerjisini kesmeye geldiklerini söyledi.

"YAZIDA MAAŞLARA İLİŞKİN TALEP YOK"

Tuğcu ayrıca, 11 Haziran'da KIB-TEK'deki sorunlar için Başbakanlık ve KIB-TEK Müdürü de dahil, ilgili makamlara öneri yazı yolladıklarını ve bunun içeriğinde maaşlarla ilgili hiçbir talep bulunmadığını kaydederek, üretim yetersizliği ve altyapı eksikliklerine yönelik yazdıkları bu önerilere, 28 Haziran'a kadar cevap alamadıkları takdirde, süresiz eylem de dahil her türlü eylemi yapabileceklerini belirtti.

Tuğcu eylem sırasında yaptığı açıklamada, "Buraya bağcıyı dövmeye değil, üzüm yemeye geldik. Ancak hükümet, Emrullah’ı daha da zenginleştirmek için polis gönderdi. Yasaya karşı geldikleri için polis hakkında suç duyurusunda bulunacağız" demişti.

Diğer yandan KIB-TEK Genel Müdürü Dalman Aydın'ın polise şikayette bulunarak, kendisi olmadan hiçbir santrale Kıb-Tek çalışanının giremeyeceğini söylediğini belirten Tuğcu, “Siz kesemiyorsanız biz keseceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar