El-Sen, protesto için Meclis'te olacak

25 Ekim 2024

A
A

El-Sen, Meclisi Başkanlığı seçim sürecini Meclis önünde protesto edecek.

ZgotmplZ

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), Meclis Başkanlığı seçim sürecini protesto etmek amacıyla 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet Meclisi önünde olacaklarını açıkladı.

El-Sen Yönetim Kurulu adına alınan kararı yazılı bir açıklamayla duyuran El-Sen Genel Başkanı Ahmet Tuğcu, "Hükümetin yasa tanımaz tavrını reddediyor ve pazartesi günü meclis önünde buluşuyoruz." dedi.

Açıklama şöyle:

"UBP- YDP-DP Hükümeti’nin Cumhuriyet Meclisi Başkanlığı seçiminde takındığı hukuku hiçe sayan - yasa tanımaz tavır, hukukun üstünlüğü ilkesi ve demokrasiye inanan tüm kesimler gibi biz El-Sen için de kabul edilemezdir.

Kıbrıs Türk toplumunun siyasi iradesinin en yüksek temsil mercii olan meclisimize, yani doğrudan toplumun Anayasa ile kazandığı demokratik seçme ve seçilme hakkına yapılan bu saldırıya karşı sessiz kalmamız, mümkün değildir.

El-Sen, bu yasa tanımazlığı, demokrasimize karşı işlenen bu aleni suçu protesto etmek amacıyla, 28 Ekim Pazartesi günü sabah saat 10.30’da Cumhuriyet Meclisi önünde olacaktır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar