En kutsal misyon: Oğluna mezarında verdiği adalet sözü için mücadele ediyor

3 Haziran 2024

Güncelleme: 4 Haziran 2024

A
A

29 yaşındaki Cemre Yönet, şubat ayında motosikletiyle ilerlediği yolda, alkollü bir sürücünün kullandığı araca çarpması sonucu yaşamını yitirdi. MYK Haber, oğlunun adaleti için ayağa kalkan anne Gönül Sağır ile konuştu.

ZgotmplZ

Ülkedeki trafik terörünün neden olduğu kayıplardan yalnızca biri Cemre Yönet.

Evine dönmek için çıktığı yolda, alkollü bir sürücünün kurbanı oldu.

Henüz 29 yaşındaydı Cemre… Çatalköy’de bir otelde çalışıyordu. Küçükerenköy’de nişanlısı ile birlikte kalıyorlardı. 26 Şubat akşamı onu hayattan koparan o acı olay, Girne-Tatlısu Anayolu'nda yaşandı. Cemre Yönet, ara yoldan çıkan sürücünün kullandığı otomobile çarparak, yaşamını yitirdi.

Gece yarısı aldı acı haberi anne Gönül Sağır. Ölüm hiç aklına gelmemişti. Yaralanma diye düşündü, acı gerçekle hastanede yüzleşti.

Tek oğlunu kaybeden anne Gönül Sağır, Kıbrıs’ta artık yapayalnız.

Annesi ve arkadaşlarının anlatımına göre, planlı bir yaşamı vardı Cemre’nin. Hiçbir işini şansa bırakmazdı. Doğa ve hayvanseverdi. Duygusal bir yapısı vardı. Bir o kadar da çevresine ışık saçan bir gençti.

Gönül Sağır, oğluyla vakit geçirdikleri tek gün olan pazarların gelmesini istemiyor artık…

Anne Sağır oğlunun adaletinin peşinde şimdi. Tüm adaletsizliklerin içinde sonuna kadar gitmeye kararlı… Ona mezarından verdiği adalet sözü için ayakta duruyor.

Gönül Sağır’ın adalet için verdiği uğraş, diğer acılı ailelerin katılımıyla adeta bir çığa döndü. Şimdi hep birlikte yetkililere ve topluma seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 7 yıla kadar öngörülen hapislik dahil tüm cezaların artırılmasını ve trafikte ölümlerin son bulmasını istiyorlar.

MYK Haber'in acılı ailelerin sesi olmak için çıktığı, 8 ayrı videodan oluşan  “Kıbrıs’ta adalet arayışı” dosyası Cemre Yönet’in hikayesi ile devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar