Ercan'da yeniden grev kapıda: 4 aydır Ankara'da kursta olan personelin harcırahları yatırılmadı

30 Nisan 2024

Güncelleme: 30 Nisan 2024

A
A

Bakanlar Kurulu'nun Ercan Havalimanı'nda 60 günlük grev erteleme kararı 4 Mayıs’ta doluyor. HTKS bu kez, 4 aydır Ankara'da kursta olan personelin harcırahlarının güncel kur üzerinden ödenmemesi durumunda Ercan’da yeni bir grev başlatacağını açıkladı.

ZgotmplZ MYK

Haber Merkezi

Ercan Havalimanı'nda grev kapıda...

Hava Trafik Kontrolleri Sendikası (HTKS), hükümetin havacılık sektöründeki ihmalleri nedeniyle 4 Mart günü grev kararı almış, aynı gün Bakanlar Kurulu grevi 60 günlüğüne ertelemişti. 

Bakanlar Kurulu'nun 60 günlük erteleme kararının süresi 4 Mayıs'ta doluyor.

HTKS, 4 Mayıs'ı işaret ederek, 4 aydır Ankara'da kursta olan personelin yatırılmayan harcırahlarının güncel kur üzerinden ödenmesini istedi, aksi halde grev yasağının son günü olan 4 Mayıs'ta Ercan’da grev başlatacağını açıkladı.

HTKS Başkanı Cem Kapısız, yaptığı yazılı açıklamada bu yılın ocak ayından beridir Ankara’da temel hava trafik kursunda olan Sivil Havacılık Dairesi personelinin harcırahlarının hâlâ yatırılmadığını belirterek, konuyla ilgili Maliye Bakanlığı’na gönderdikleri yazıyı da paylaştı.

Yazıda, “Defalarca uyarmamıza rağmen hükümet, yasal yükümlülüklerini yerine getirmemektedir. İlgili personelin ocak ayından itibaren tüm alacaklarının güncel kur üzerinden ödenmesi için sizlere Ercan’da koyduğunuz grev yasağının son günü olan 4 Mayıs’a kadar zaman verdiğimizi tarafınıza bildirir, gereğinin yapılmasını arz ederim.” denildi.

Kapısız açıklamasında gerekli yasal yükümlülüklerin yerine getirilmemesi halinde grev yasağı kalkar kalkmaz yeni bir grev süreci başlatılacağı duyuruldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar