Ercan'dan KKTC'ye girerken sahte paralarla yakalandı... Polis sahte döviz konusunda uyardı

Kamalı Haber, PGM, 17 Temmuz 2024

Güncelleme: 19 Temmuz 2024

A
A

Ercan Havalimanı'ndan sahte paralarla ülkeye girerken ihbar üzerine yakalanan zanlı iki gün tutuklu kalacak. Polis, paraların seri numaralarını paylaşarak, kişi ve kurumlara uyarıda bulundu.

ZgotmplZ Kamalı Haber

Ercan Havaalanında sahte paralarla yakalanan S.G., tutuklanarak, Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede olguları aktaran polis, alınan bir ihbar üzerine, bugün saat 02.45 sıralarında, Ercan Havaalanı gelen yolcu çıkış kapısı önünde tespit edilen zanlının arandığını söyledi.

Zanlının cüzdanında, sahte olduğuna inanılan 3 adet 100 ABD Doları ve 2 adet 50 euro bulunduğunu ve zanlının suçüstü tutuklandığını kaydeden polis, bahse konu paralar ile paraların tespit edildiği bel çantası ve para cüzdanının emare alındığını belirtti.

Polis, soruşturmanın yeni başladığını, alınacak ifadeler ve bahse konu sahte olduğuna inanılan paraların incelenmesi gerektiğini ifade ederek, zanlının 2 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme, talebi onayladı.

SAHTE DÖVİZLERİN SERİ NUMARALARI

Diğer yandan polis, zanlının Ercan Havalimanı’nda tasarrufunda bulunan sahte paraların seri numaralarını da açıkladı.

Sahte 100 ABD Dolar’larının Seri Numaraları; 

  • PH27520149B 
  • PH27520155B

Sahte 50 Euro’ların Seri Numaraları; 

  • SE2227248219
  • VA2566721487

Polis Basın Subaylığı; söz konusu sahte paraların daha önceden piyasaya sürülme ihtimali olduğunu belirterek, "ellerinde belirtilen seri numarası ile başlayan 100 ABD doları ile 50’lik Euro cinsi para bulunduran; bankalar, döviz şirketleri, finans kuruluşları, marketler ve vatandaşlar ile para alım-satımı ve değişimi yapacak olan kişi ve kurumlara dikkatli olmaları ve şüpheli gördükleri kişileri de en yakın polis merkezine bildirmeleri yönünde uyarıda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar