Erdoğan 4 yıl önce açıklamıştı... 2 dev jeneratör Kıbrıs'a geldi

1 Temmuz 2024

A
A

Türkiye'nin hibe ettiği 2 adet 25'er MegaWatt'lık LNG ile çalışan jeneratörler ülkeye geldi. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan 2020 yılında KKTC'ye yaptığı ziyarette bu jeneratörlerin hibe edileceğini açıklamıştı.

ZgotmplZ

Haber Merkezi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2020 yılının Kasım ayında KKTC'ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında, ülkenin elektrik ihtiyacının karşılanması için 2 adet 25 Megawatt'lık elektrik jeneratörünü hibe etmişti.

Güney Kıbrıs'tan elektrik alımına ihtiyaç duyulmaması için hibe edilecek jeneratörler KKTC’nin elektrik ihtiyacını büyük oranda karşılayacağı, jeneratörlerin dual sisteme sahip olduğu, hem LNG hem de dizel yakıt ile çalıştığı açıklanmıştı.

JENERATÖRLER BUGÜN GELDİ

Yaklaşık 4 yıl önce açıklanan iki adet 25'er MegaWatt'lık gaz tribünü KKTC'ye geldi.

Toplam 50 MegaWatt gücündeki tribünlerin yaklaşın 10 gün içinde devreye alınması için çalışmalara başlandı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu şu açıklamayı yaptı:

"Ülkemizde artan enerji ihtiyacını karşılamak maksadıyla Türkiye Cumhuriyeti’nden 2 adet 25’er MegaWatt’lık gaz tribünü Teknecik Elektrik Santrali’ne ulaşmıştır. Toplam 50 MegaWatt gücündeki tribünlerin yaklaşık 10 gün içerisinde devreye alınması için gerekli hazırlıklar ve çalışmalar devam etmektedir. Ülkemize gelen gaz tribünlerinin devreye alınmasıyla birlikte elektrik üretim kapasitesine çok büyük bir katkı sağlanacaktır.

Enerji arz güvenliğinin sağlanması ve iki adet gaz tribününün sisteme hızlı bir şekilde kazandırılmasını sağlayan başta Başbakan Ünal Üstel olmak üzere, Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ve emeği geçen herkese KKTC halkı adına teşekkür eder, ülkemize hayırlı olmasını dileriz"

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar