Erhürman sandığı işaret etti: Bu saatten sonra dikiş tutmaz

18 Ekim 2024

Güncelleme: 18 Ekim 2024

A
A

5'inci tur oylama öncesi konuşan Erhürman, "Beşinci turdan sonra ne olursa olsun bu iş bitmiştir. Bu saatten sonra dikiş tutmaz. Aklın yolu halktır. Fırsatı verin, halk herkese iyi gelecek." dedi.

ZgotmplZ CTP Basın

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu'nda, Meclis Başkanlığı için yapılacak 5'inci tur oylama öncesi kürsüye gelen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, hükümete ve seçim sürecine dair sert eleştirilerde bulundu.

11 gün boyunca gerçekleşen 14 turun ardından hala çözüme ulaşılmadığını belirterek, hükümetin 29 vekilin desteğine sahip olmadığı bir yapıda olduğunu ifade eden Erhürman, bu sürecin ülkeye zarar verdiğini söyledi.

11 gün içerisinde yapılanlar ve isim değişiklikleri ile seçim sürecinin yıpratıcı bir hale geldiğini ifade eden Tufan Erhürman, Meclis Başkanlığı seçimlerinde beşinci turun ardından bir sonuç çıksa bile ülkenin bu şekilde yönetilemeyeceğini savundu.

Konuşmasında, “Her şey ortada, herkes konuştu ve yaşananları açıkça gördü. Beşinci turdan sonra ne olursa olsun bu iş bitmiştir. Bu saatten sonra dikiş tutmaz.” ifadelerini kullanan Erhürman, mevcut yapının ülkenin yönetimi için uygun olmadığının altını çizdi.

CTP Genel Başkanı Erhürman, halkın bu süreçte verilen mesajları değerlendireceğini ve temiz bir sayfa açılmasının gerekliliğini belirtti.

Meclis’in yaşananlardan olumsuz etkilendiğini ifade eden Erhürman, “Bu süreç demokrasiye zarar verdi ve bundan sonra iyileşme süreci için zamana ihtiyaç duyacağız.” dedi.

Tufan Erhürman, konuşmasının sonunda ise halkın söz hakkının her şeyin önünde olduğunu vurgulayarak, “Aklın yolu halktır. Fırsatı verin, halk herkese iyi gelecek.” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar