Erhürman, Türkiye ile daha sık ve yüz yüze görüşmeyi düşünüyor

27 Haziran 2024

Güncelleme: 27 Haziran 2024

A
A

Türkiye Cumhuriyeti ile daha sık diyalog ve görüş alışverişiyle iyi ilişkiler içinde bulunacaklarını kaydeden CTP Genel Başkanı Erhürman, yüz yüze görüşmenin ise karşılıklı daha iyi anlaşılmak adına önemli olduğunun altını çizdi.

ZgotmplZ

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, CTP olarak, Türkiye Cumhuriyeti ile doğru zeminde en iyi ilişkiler içinde bulunmak durumunda olduklarını vurguladı.

"ARTIK BU DİYALOG MEKANİZMASINI KULLANACAĞIZ"

Ankara temaslarını BRT‘ye değerlendiren Erhürman, kendileri açısından Türkiye Cumhuriyeti’ndeki gerek ekonomik örgütlerle gerek siyasi partilerle kurulacak diyaloğun, süreklilik arz eden düzenli bir diyalog olmasının son derece önemli olduğunu belirterek, "Bundan sonra da bu diyalog mekanizmasını sonuna kadar kullanmak niyetindeyiz.” ifadelerini kullandı.

"BİRBİRİMİZİ DAHA İYİ ANLAMA FIRSATI BULACAĞIZ"

Kıbrıs sorunuyla ilgili, "çok daha sık bir araya gelmek ve görüş alışverişinde bulunmak durumunda oldukları" tespitinde bulunan Erhürman, yüz yüze diyaloğun önemini şöyle aktardı:

“Yüz yüze konuşmanın sağladığı yarar, neyi neden söylediğinizi neden düşündüğünüzü çok daha rahat anlatma fırsatı buluyorsunuz. O zamanda aralardaki farklılıkların dışarıdan göründüğü kadar çok da büyük olmayabileceğinizi görüyorsunuz. Daha sık ve verimli diyalog ortamlarında bir araya gelindiği takdirde birbirimizi daha iyi anlama fırsatı bulabileceğimizi düşünüyorum."

Türkiye Cumhuriyeti'nin, büyük ve dünyanın dört bir tarafını aynı anda takip etmek durumundaki bir ülke olduğuna dikkati çeken Erhürman, bulunduğu coğrafya itibariyle etrafındaki sorunlara odaklanmak zorunda olduğunu ifade etti.

Erhürman, “Kıbrıs tabii ki Türkiye’nin en önemli meselelerinden biri, çok önemsediği bir yer. Bu kadar sorunun içerisinde zaman zaman Kıbrıs’ta olan biten ya da Kıbrıs üzerinde olan bitenle ilgili daha yakın istişareler yapmak meseleleri çok daha verimli bir noktaya taşıyabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR


Yorum Yap

Yorum yapabilmek için giriş yapmanız gerekmektedir.Giriş yapmak için tıklayınız.

Tüm Yorumlar